Neraugoties uz to, vai Tu ceļo tuvu draugu kompānijā vai tūroperatora rīkotā ekskursijā, ir dažas lietas, par kurām noteikti vajag padomāt, lai brauciens būtu izdevies, un visi būtu apmierināti!

Esi draudzīgs!

Ikviens no mums labi zina sentēvu parunu: ‘’Nedari otram to, ko negribi, lai dara tev!’’, un tas var ļoti noderēt atpūšoties lielā cilvēku grupā. Ja, piemēram, līdzi paņemti atpūsties arī bērni, tad, lai vecākiem būtu laiks divvientulībai, kāds mazos var pieskatīt un otrādi. Tāpat tas var palīdzēt ietaupīt arī finanšu līdzekļus, ja kopīgi dodaties kādās izklaidēs, tad izdevumus iespējams segt kopīgi un tā būs lētāk.

Parūpējies, lai Tev ir sava telpa vienatnes brīžiem!

Ceļojumi ir patīkami. Ikdienas steigā mums bieži nepietiek laika satikt draugus, tuviniekus un braucot lielākā ‘bariņā’ nepamet ballītes sajūtas. Taču ļoti svarīgi, lai vienatnes brīžos tevi pavadītu komforts. Un tāpēc rūpīgi pārliecinies, kādas naktsmājas ir rezervētas – vai tur pietiks wc, dušu un nebūs jāstāv garās rindās un, protams, lai nepietrūkst kāda gulta, jo kvalitatīvs miegs ir viens no veiksmīgu ceļojumu stūrakmeņiem.

Kompromisu māksla

Katrs no mums atceras kādu īgņu, čīkstuli un negatīvu emociju iemiesojumu no kādas grupu ekskursijas. Tas, protams, ir ļoti nepatīkami, taču neaizmirsti, ka lai gan tā nešķiet, dažbrīd citiem tāds vari likties arī Tu. Tāpēc esi pieklājīgs, centies iejusties citu ādā, varbūt māmiņa, kura ‘burkšķ’ uz savu mazuli ir ļoti pārgurusi un tā vietā, lai klusi nosodītu, Tu vari sniegt palīdzīgu roku un tādējādi uzlabot dienu gan sev, gan otram cilvēkam. Ceļojumi ir iespēja iziet no komforta zonas, redzēt jaunus apvāršņus, saglabāt pozitīvu nostāju arī krīzes brīžos un gūt neaizmirstamus iespaidus. Palīdziet viens otram!

Uzklausi citu pieredzes stāstus!

Pirms dodies ceļojumā palasi citu ceļotāju pieredzi par konkrēto valsti. Varbūt kāds no taviem draugiem tur jau ir bijis? Varbūt kāds pieredzējis ceļotājs var doties jums līdzi? Jo tas ir ļoti svarīgi, zināt, kur dodies. Jo vairāk zinošu ceļotāju būs jūsu grupā, jo vieglāk un ātrāk tiksiet galā ar šķēršļiem, kas gadīsies ceļā.

Protams. nevajag nonākt līdz galējībām un cīnīties par savu taisnību ar: ‘’Es zinu labāk, darīt varam tikai tā!’’ Jo reizēm vajag ļauties un uzticēties gidiem vai citiem grupas biedriem, nevajag citus piespiest, pat, ja taisnība patiešām ir tavā pusē, jo tā tikai tiks sabojāta atmosfēra.

Praktiskas lietas

Pirms ceļojuma rūpīgi pārdomā kādas lietas ņemt līdzi, tā lai esi gatavs visam, bet arī tā, lai neesi ārkārtīgi pārguris stiepdams ekipējumu, kurš vispār netiks pielietots. Izvērtē galamērķi, ja tā ir luksus viesnīca ar visām ērtībām, tad dvieli vari atstāt arī mājās, taču, ja dodies uz tuksnesi, tad power bank telefona uzlādei var noderēt, lai nepaliec nekurienes malā bez sazināšanās iespējām.

Tā kā ceļojat grupā, tad var padomāt par kādām pazīšanās zīmēm, piemēram, kopīgiem t-krekliem – tas radīs gan kopības sajūtu, gan būs viegli vienam otru pamanīt, ja kāds atpaliek no grupas. Un tā kā ceļojat grupā, jūs varat jau iepriekš sarunāt, ka viens ņem fēnu, bet kāds cits pudeli sauļošanās losjona, lai katra lieta nav jādublē desmit reizes.

Izmantojiet grupu priekšrocības!

Metiet kautrīgumu pie malas un saņemiet atlaides! Jūsu maciņš pēc ceļojuma pateiks tikai lielu paldies par to. Jūs varat ieekonomēt gan uz ieejas maksām, gan pērkot vairākas lietas vienuviet un prasot, vai par to nepienākas kāda atlaide. Jo kurš gan sevi vienošs tirgotājs negrib notirgot desmit paklājus uzreiz?!

Neaizmirsti par sevi!

Pūlī ir viegli sevi pazaudēt, it īpaši, ja esi cilvēks, kurš viegli pielāgojas. Tāpēc neaizmirsti arī par savām ceļojuma vēlmēm. Tas var būt nacionālo deju vakars vai kāda īpaša izklaide, vai varbūt fotogrāfija kādā īpašā vietā. Un pat, ja ir jāstāv rindā, lai šo bildi iemūžinātu, parādi, ka Tev tas ir patiešām ļoti svarīgi, jo mājās braukt ar sarūgtinājumu nedrīkst!