Ceļojums ar auto lieliskā kompānijā ir labākais veids, kā redzēt daudz skaistu vietu un izbaudīt visu, ko tās piedāvā. Tomēr, lai viss izdotos teicami, ceļam vajadzētu pienācīgi sagatavoties.

Turpinājumā 7 padomi, kas palīdzēs noorganizēt veiksmīgu ceļojumu un no tā atgriezties tikai ar pašiem pozitīvākajiem iespaidiem.

Mazāk ir vairāk

Plānojot ikvienu ceļojumu, jāatceras princips – mazāk ir vairāk. Pārpildīta automašīna drīz kļūs par atkritumu, netīro apģērbu un pazaudēto mantu kolekciju. Jo vairāk brīvas vietas automašīnā, jo komfortablāks ceļojums, tādēļ līdzi jāņem tikai pašas nepieciešamākās lietas.

Ceļojuma apdrošināšana

Lai arī ceļojumā visi dodas pozitīvā noskaņojumā, tomēr nevajadzētu aizmirst par dažādiem riska faktoriem, kas var  sagādāt nepatīkamus pārsteigumus. Lai ceļojuma laikā justos drošāk, vērts apdrošināties. Tas neaizņem daudz laika, jo pieejama arī ceļojumu apdrošināšana internetā – iespēja izvēlēties sev aktuālo apdrošināšanas polisi un noformēt to dažu minūšu laikā.

Ceļojumu apdrošināšanas polises ir dažādas, tādēļ svarīgi pirms tam izvērtēt savas vajadzības un ceļojuma specifiku, lai apdrošināšanu pielāgotu tieši konkrētajam ceļojumam. Tā piemēram, ceļojot ārpus Latvijas robežām, polisē jāietver daži riska segumi, kas, ceļojot valsts robežās, nebūs aktuāli.

Uzkodas, uzkodas un vēl vairāk uzkodu

Uzkodas ceļojuma laikā ir ļoti nepieciešamas, tādēļ tām jābūt vienmēr pieejamām. Izvēles iespējas ir plašas – gan veselīgas, gan ne tik ļoti. Jebkurā gadījumā uzkodu pieejamība palīdzēs veikt pārbraucienus bez liekas apstāšanās pie dažādām tirdzniecības vietām. Priekšroka jādod tādiem produktiem, kas ātri nebojājas. Jānodrošinās arī ar pietiekamiem dzeramā ūdens krājumiem.

Budžeta izveide

Ir vilinoši iegādāties un izmēģināt visu, ko vien ceļojuma laikā ieraugi – īpaši pirmajās dienās. Un tas nozīmē, ka izdevumi var strauji palielināties. Lai izvairītos no situācijas, kad ceļojuma beigās jāatzīst, ka iztērēts ir vairāk, kā plānots, vērts veltīt laiku tam, lai sastādītu ceļojuma budžetu un noteiktu katras dienas tēriņu limitu, lai mazinātu spontānu izdevumu risku.

Budžeta plāna izveide motivēs meklēt ekonomiskākus risinājumus – piemēram, lētākas naktsmītnes, izdevīgākas pusdienošanas vietas, bezmaksas apskates objektus. Budžeta plānā svarīgi iekļaut arī naudu neplānotām situācijām – tādas gandrīz viennozīmīgi radīsies.

Ceļojuma plānošana

Lai maksimāli izbaudītu ceļojumu, pirms tam jāizplāno ne vien ceļojuma maršruts, bet arī jāizpēta, kādus apskates objektus vērts aplūkot, cik daudz laika tas varētu aizņemt.

Protams, dažkārt var šķist vilinoši doties ceļā, neko daudz neplānojot, jo spontānās idejas mēdz būt pašas labākās. Taču arī tad tomēr derīgi piefiksēt kaut dažus kontrolpunktus. Jūs varat brīvi izmantot tās iespējas, ko sastopat ceļā, tomēr vajadzētu paturēt prātā galamērķi. Pretējā gadījumā beigās var izrādīties, ka palaistas garām dažas būtiskas lietas.

Automašīnas pārbaude

Pirms došanās ceļā svarīgi arī pārbaudīt automašīnas tehnisko stāvokli. Jāpārliecinās, ka līdzi ir rezerves riepa, domkrats un citas tehniskās lietas, kas krīzes situācijā varētu palīdzēt ietaupīt laiku un naudu. Atceries pārbaudīt arī aptieciņu, lai pārliecinātos, ka tajā ir viss nepieciešamais. Parūpējies arī par pimērotu OCTA un KASKO apdrošināšanu.

Saglabā prātu atvērtu

Lai gan ir svarīgi plānot savu ceļojumu, turot prātu atvērtu, no šīs dzīves pieredzes saņemsi maksimālu labumu. Neplāno pārāk daudz, lai būtu gatavs  pielāgoties visdažādākajām situācijām un iespējām. Tu gatavojies doties aizraujošā ceļojumā – izbaudi to!

Ceļojums ir lielisks veids, kā atpūsties, gūt jaunus iespaidus, pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem. Izmanto vasaru, lai gūtu šāda veida pieredzi!