Auto virsbūves krāsojums oksidācijas dēļ zaudējis izteiksmīgo krāsu vai spīdumu? Jāveic auto pulēšana! Lai arī varētu likties, ka pulēšana ir sarežģīts process, ko var paveikt vien profesionālis, patiesībā to iespējams paveikt arī mājās, paša spēkiem. Pulē savu auto pats – lūk, dažas svarīgas lietas, ko vajadzētu zināt par auto pulēšanu mājas apstākļos!

Aprīkojums

Viens no galvenajiem priekšnoteikumiem, veicot auto pulēšanu mājas apstākļos, ir piemērots aprīkojums. Bez piemērota aprīkojuma pulēšana ne tikai neizdosies, bet auto virsbūve tiks pamatīgi apskādēta. Auto pulēšanai mājas apstākļos nepieciešams: pulējamā mašīna, spainis, mikrošķiedras lupatiņa, pulieris, vasks, ūdens šļūtene, ziepes, silikona lubrikants, mīksta lupatiņa, mikrošķiedras aplikators. Ja neesi pārliecināts, ka Tev ir pareizais aprīkojums, vari doties uz auto aksesuāru un rezerves daļu veikalu, kur Tev kāds noteikti palīdzēs!  

Sākuma mazgāšana

Vairums auto īpašnieku, kas nolēmuši veikt pulēšanu mājas apstākļos, pieļauj bargu kļūdu – auto pirms pulēšanas netiek kārtīgi nomazgāts. Pirmais solis pulēšanas procesā ir auto mazgāšana, lai aizvāktu netīrumus, putekļus un citus svešķermeņus, kas varētu traucēt pulēšanai. Auto mazgāšanai pirms pulēšanas ieteicams izmantot ūdeni un ziepes, nevis ķīmiju, kas pulēšanas procesā varētu reaģēt. 

Žāvēšana

Varētu likties aplami, taču ir pareizais veids, kā vajadzētu žāvēt auto. Pirms pulēšanas šis solis ir īpaši svarīgs. Lai kārtīgi nožāvētu auto, pēc mazgāšanas vēlreiz jāizmanto ūdens šļūtene un ar tās palīdzību vienmērīgi jāapsmidzina auto. Tad jāizmanto mikrošķiedras lupatiņa un patstāvīgi, ar rokām jānotīra auto. Kad auto notīrīts, uzmanīgi un kārtīgi jāpārliecinās, ka auto ir pilnībā sauss. 

Nekādā gadījumā nevajadzētu ļaut auto izžūt patstāvīgi, gaisa un saules ietekmē. Kad auto izžūst patstāvīgi, uz tā veidojas plankumi, pulēšana šos plankumus var padarīt vēl izteiksmīgākus Mikrošķiedras lupatiņa ir labākais palīgs, jo tā efektīvi absorbē šķidrumu, neatstājot aplikumu.

Izmēģinājuma tests

Pirms tiek pulēta visa auto virsbūve, ieteicams veikt pulēšanas testu. Lai veiktu testu, jāizvēlas visvairāk skartā auto vieta vai jāizmēģina savi spēki uz kāda veca auto vai metāllūžņa gabala. Vienmēr jāsāk ar produktu, kas ir mazāk agresīvs. Spēcīgākus produktus jālieto tikai tad, ja mazāk agresīvie produkti nesniedz vēlamo rezultātu. Svarīgi – daudzos gadījumos produkta reālais efekts redzams tikai pēc kāda laika, nevis uzreiz. 

Ātrums

Lai sasniegtu lielisku rezultātu, ieteicams izmantot mazāk abrazīvu pulējamo mašīnu jeb mazāku pulēšanas mašīnas ātrumu un pulēt virsmu vairākkārt. Baumas un pat daži pulēšanas eksperti vēsta, ka pulēt nepieciešams tikai vienu reizi, jo tas jau sniegs lieliskus rezultātus, taču pirmā pulēšana ir kā otrais izmēģinājuma tests jeb virsmas sagatavošana. Profesionālā salonā, protams, var pietikt arī ar vienu pulēšanas reizi. 

Vide

Auto pulēšana mājas apstākļos var izvērsties par ļoti ķēpīgu procesu, tādēļ to vajadzētu veikt klajā vietā, piemēram, pagalmā. Ja tas nav iespējams, un blakus atrodas kāds priekšmets, to ieteicams apsegt, lai pēc tam nenāktos veikt pamatīgu tīrīšanu. 

Rīcības maiņa

Konkrēti produkti un konkrētas pieejas radīs konkrētu rezultātu, līdz ar to, ja pulēšanas procesā nav redzams vēlamais rezultāts, jābūt gatavam mainīt produktus un pieeju. Vienmēr jāatceras, ka pacietība ir panākumu atslēga, tādēļ nevajag uztraukties, ja pirmā pulēšana mājas apstākļos neizvēršas tik veiksmīga, kā plānots. Galu galā, auto pulēšana ir profesionāls pakalpojums, ne velti profesionāla pulēšana ir dārgs prieks. Rezultāts būs, taču tas būs ar laiku, kombinējot dažādus produktus un pieejas.

Biežums

Lai nepārtraukti uzturētu auto krāsojumu košu un mirdzošu, auto pulēšanu mājas apstākļos ieteicams veikt aptuveni divas reizes gadā. Papildus auto pulēšanai, uz auto virsbūves ieteicams uzklāt vasku, kas pasargās to no laikapstākļiem, putnu izkārnījumiem, kukaiņiem un ceļu netīrumiem.  

Noderīgs padoms

Ja pulēšana mājas apstākļos tiks veikta pirmo reizi, vajadzētu vērsties pie profesionāļa, kurš paskaidros un vajadzības gadījumā arī palīdzēs. Profesionāļa padoms palīdzēs izvairīties no bargām kļūdām, kas var pamatīgi sabojāt auto virsbūvi, kā arī palīdzēs sasniegt vēlamo rezultātu ātrāk.

Esi uzmanīgs un pacietīgs! Ņem vērā mūsu padomus un Tev noteikti izdosies!