Ceļojumu apdrošināšana darbojas 24 stundas diennaktī jebkurā pasaules valstī un pasargā gadījumos, kad pazudusi bagāža vai noticis kāds nelaimes gadījums, un kompensē Tev radušos zaudējumus. Pirms apdrošināšanas polises parakstīšanas, iepazīsties ar gadījumiem, kuros atlīdzība tiek atteikta, lai šādiem gadījumiem vari ieplānot citus variantus kā rīkoties!

            Bieži vien, ja tev radušies izdevumi, kurus jāsedz apdrošināšanai, tad tos pārsvarā apmaksā pēc atlīdzības pieteikuma saņemšanas un izvērtēšanas. Taču ir firmas, kuras piedāvā bankas kartei līdzīgu apmaksas karti, ar kuru noteikti jutīsies drošāk esot ārzemēs.

 

Apdrošināšanas atlīdzība var ietvert:

  • medicīnas izdevumu atlīdzināšanu;
  • transportēšanas izdevumus;
  • repatriācijas izdevumus uz mītnes valsti;
  • konsultāciju sniegšanu 24 stundas diennaktī, u.c.

            Apdrošināšanas uzņēmumi rūpīgi izvērtē kāda veida ceļojumā esi ieplānojis doties – vai tas ir izklades brauciens vai biznesa ceļojums, kāda veida aktivitātes esi plānojis izbaudīt. Iepazīsties ar polises noteikumiem, iespējams, tie paredz arī palīdzību, ja kas atgadījies ceļojumā ar kādu tuvu radinieku.

 

Ceļojumu programmas:

  • aktīvās un sporta atpūtas entuziastiem;
  • studentiem;
  • biznesa braucieniem;
  • atvaļinājumam, u.c.

            Polises izmaksas noteiks Tevis izvēlētie apdrošināšanas riski, galamērķa valsts un tās īpatnības, apdrošināšanas perioda kopējais termiņš (to vēlams noteikt dienu pirms ceļojuma un dažas dienas pēc plānotā atgriešanās datuma, jo var gadīties, ka piemēram, lidmašīna aizkavējas vai tiek atcelta un ir jāpārplāno ceļojums) un citi faktori.

 

Apdrošināšanas riski:

  • zādzība;
  • lidojuma aizkavēšanās;
  • lidojuma atcelšana;
  • negadījums;
  • saslimšana;
  • bagāžas nozaudēšana, u.c.

            Atvēli ceļojumu apdrošināšanas izvēlei gana daudz laika un neko nesasteidz, jo kā zināms, kas strebj karstu, tam parasti nekas neizdodas. Dažās valstīs ārstēšanas izdevumi var sasniegt pat desmitiem tūkstošu eiro pat veicot salīdzinoši nelielas ārstnieciskās manipulācijas, un tādos mirkļos var nākties ļoti nožēlot to, ka neieliki ķeksīti tur, kur tas bija nepieciešams. Tāpat arī ņemt pašu lētāko variantu nebūtu tā pareizākā rīcība, jo ja vien neesi pamanījis akciju, tad lēta apdrošināšanas polise noteikti ietvers mazāk apdrošināšanas risku.

            Pareizākais iegādājoties ceļojumu apdrošināšanu būtu veikt pamatīgu analīzi un salīdzināšanu internetā un tad noskatīto firmu apciemot klātienē, kur konsultants varēs atbildēt uz visām neskaidrībām, kas radušās. Ja būs bijusi veiksmīga komunikācija un apkalpošana firmas ofisā, tad būs pavisam skaidrs, ka, ja arī kas ceļojuma laikā atgadīsies, tev tiks palīdzēts.

            Atgriežoties no ceļojuma, gādā, lai visu izdevumu čeki un maksājumu apliecinājumi tiktu paņemti līdzi, jo atkarībā no firmas, tos var būt nepieciešams iesniegt arī papīra formātā ne tikai elektroniski. Pirms došanās ceļā vari jau noskaidrot kā šos maksājumu uzdevumus nepieciešams noformēt, cik birokrātiski firma uz to raugās, jo noteikumi ir noteikumi, varbūt tavs čeks, kur ir vārds un uzvārds netiks pieņemts, jo personas kods tomēr nav ticis norādīts.

            Neaizmirsti, ka ceļojumu apdrošināšana darbosies arī uz mums tik tuvajām kaimiņu valstīm –  Lietuvu, Igauniju, Poliju u.c. Nereti dodoties pavisam tuvos vienas dienas ceļojumos mums tas nešķeit svarīgi, bet ceļojumu apdrošināšana mūs pasargās no daudziem atgadījumiem, tāpēc drošāk to tomēr iegādāties vienmēr neatkarīgi no galamērķa, jo arī 40 kilometrus no valsts robežas var gūt dzīvībai bīstamus savainojumus, kad nepieciešama steidzama operācija turpat uz vietas. Tāpēc esi uzmanīgs, paredzi riskus un vienmēr gādā par savu veselību un drošību. Lai jauks ceļojums!