Mūsdienās tiem, kuri vēlas iegādāties mašīnu, ir vairāki veidi, kā tikt pie kārotā spēkrata – doties uz salonu pēc jauna transportlīdzekļa, pirkt no privātajiem un citiem tirgotājiem. Retāk tiek runāts par to, kas ir līzinga auto izsoles, un ko tās piedāvā. 

 

Par to, kā šīs izsoles var noderēt arī Tev, un ko tajās iespējams atrast, lasi raksta turpinājumā.

 

Kas jāzina par līzinga auto izsolēm?

 

izsoles priekšrocības 

 

Domājot par transportlīdzekļa iegādi, cilvēkiem ir divas izvēles – pirkt jaunu vai lietotu. Taču nedrīkst aizmirst, ka pastāv arī iespēja nopirkt mazlietotu automobili, kas ir ļoti labā stāvoklī. Kurš gan nevēlētos iegūt savā īpašumā tādu mašīnu? 

 

Izsekojama vēsture un zemāka cena

Ērtākais veids, kā to izdarīt, ir, izmantojot līzinga auto izsoles, kas mūsdienās pieejamas arī internetā. Tiek uzskatīts, ka šī pat ir labākā metode, kā nopirkt mazlietotas mašīnas, jo katram transportlīdzeklim var ērti noskaidrot vēsturi, bojājumus un citu informāciju. 

 

Un, protams, nevar nepieminēt arī cenu, kas, salīdzinot ar svaigiem modeļiem no salona, ir pat par trešo daļu vai uz pusi mazāka. Maldīgs ir priekšstats, ka šādas mašīnas no izsolēm ir pieejamas tikai uzņēmumiem. Mūsdienās šādā veidā transportlīdzekļus var iegādāties arī privātpersonas.

 

Līzinga auto – ko tas nozīmē?

Auto līzinga priekšrocības nereti izmanto dažādas firmas, kurām ir nepieciešamība papildināt viņu rīcībā esošo transportlīdzekļu sortimentu. Operatīvā līzinga darbības modelis ir līdzīgs auto nomai, taču atšķiras nosacījumi, kas parasti ir klientam draudzīgāki.

 

Operatīvais līzings

Visbiežāk automobiļi tiek noformēti ar līzingu uz periodu līdz pieciem gadiem, taču, kad tas beidzas, par transportlīdzekļa īpašnieku kļūst kreditors, bet pēc tam automašīna parasti tiek izsolīta. Nav noslēpums, ka automašīna, jau izbraucot no salona, zaudē daļu tās vērtības.

Savukārt pirmajā gadā spēkrata vērtība krītas vidēji par 30%, bet piecos gados vērtības kritums ir jau 50%. Balstoties uz šo statistiku, auto iegāde līzingā daudziem šķiet labākais variants, kā iegūt jaunu transportlīdzekli savā īpašumā.

 

Kādēļ vērts pirkt mazlietotu līzinga auto no izsoles, nevis no privāta pārdevēja?

 

privāts pārdevējs

 

Iegādājoties automobili, kas nav jauns, viens no lielākajiem riskiem, ar kuru sastopas pircēji, ir iespēja tikt maldinātam par to, kas ar transportlīdzekli noticis agrāk. Taču, iegādājoties auto pēc tā līzinga perioda beigām, vari ātri un ērti noskaidrot, kāda ir bijusi spēkrata vēsture, turklāt parasti šādām mašīnām ir bijis tikai viens īpašnieks, kas lietojis auto tā garantijas termiņā.

Tas savukārt nozīmē, ka ir veiktas visas nepieciešamās apskates un apkopes, kas attiecīgi garantē labāku mašīnas stāvokli. Turklāt ir gadījumi, kad transportlīdzekļa ražotāja garantija joprojām ir spēkā, kas var būt lielisks bonuss pircējam, kas iegādājas šādu spēkratu. 

 

Privāti pārdevēji mēdz būt krāpnieki

Turpretī, kad pērkam mašīnu no privātpersonas, bieži vien tā ir paļaušanās uz viņu godaprātu, taču diemžēl dažkārt mēdz gadīties sastapt arī krāpniekus, kas cenšas maldināt potenciālos pircējus par dažādiem transportlīdzekļa aspektiem, piemēram, vai tas ir bijis sasists, slīcis vai kā citādi bojāts. Turklāt, pērkot no privātpersonas, arī mašīnas cena nereti var būt augstāka, nekā izsolēs.

 

Līzinga auto iegāde izsolē – vai arī man tā ir pieejama?

Vairumā gadījumu transportlīdzekļu iegādi izsolēs var izmantot reģistrēti auto tirgotāji, bet ir gadījumi, kad izsolēs, kurās ar saviem auto piedalās starpnieku uzņēmumi. Tad šos automobiļus var pirkt arī privātpersonas.  

 

Rēķinies ar izmaksām

Pirms sāc meklēt iespējas, kā nopirkt līzinga auto no izsoles, rēķinies ar to, ka nāksies segt komisijas maksu, kā arī pilnībā apmaksāt prasīto summu par spēkratu. Lai iegūtu nepieciešamos finanšu līdzekļus, pircēji nereti izmanto dažādu kredītiestāžu piedāvājumus. Tāpat jāņem vērā, ka izsoļu vietnes var pieprasīt segt drošības naudu (visbiežāk 10%).

 

Vai vērts apskatīt, ko piedāvā līzinga auto izsoles?

 

izvēle

 

Jā, noteikti! Taču jārēķinās ar to, ka, par spīti plašajam klāstam, tajā visbiežāk būs sastopamas automašīnas ar metālisku vai pelēku dizainu un dīzeļa dzinēju. Tāpat arī komplektācija var būt nepilnīga, izņemot gadījumus, kad transportlīdzeklis ir bijis vadības lietošanā.

Taču, protams, ir atrodami arī premium līmeņa spēkrati, kā arī retāk pieejami modeļi, tomēr tos nāksies ilgāk meklēt. Piedāvājumā netrūkst klasisku automašīnu ikdienai un darbam, turklāt tie ir ļoti labā tehniskā stāvoklī. 

Pirms izmantojiet iespēju iegādāties līzinga auto izsolē, rūpīgi izpētiet visus nosacījumus.

 

Atcerieties, ka ar transportlīdzekli saistītie izdevumi nebeidzas ar tā iegādes brīdi. Ieplānojiet savā budžetā arī citus maksājumus, piemēram, par OCTA un KASKO polisi, tehnisko apskati, nodokļiem, riepām un piederumiem.