Kamēr teju visās pasaules valstīs noteikta karantīna un dažādi ierobežojumi, diemžēl nākas aizmirst par ceļošanu un eksotiskām zemēm. Tomēr ir arī labā ziņa – pavisam nesen tika atvērtas Baltijas valstu robežas. 

 

Meklējot vilinošus galamērķus tālumā, mēs neredzam to, kas ir tepat, acu priekšā, tādēļ esam apkopojuši TOP 10 vilinošākos galamērķus Baltijas valstīs.

 

 

1. Rundāles pils un muzejs

Rundāles pils ir nozīmīgākā baroka stila pils Latvijā, kas atrodas Rundāles novada Pilsrundālē. Apmeklētājus piesaista tieši franču stila pils dārzs, kas dažādos gadalaikos priecē ar dažādiem sezonas augiem. Pavasarī pils dārzā aug krāšņas dažādu šķirņu tulpes, savukārt vasarā – šarmantas rozes. Pils muzejā apmeklētāji var iepazīties ar dažādām izstādēm un hercogu dzimtas pēcnācējiem, apskatot unikālās 17.–18. gadsimta tekstilijas un tērpus.

 

 

2. Ventas rumba

Ventas rumba ir platākais ūdenskritums Eiropā, kas atrodas uz Ventas Kuldīgā. Nomierinoša šalkoņa, ūdens ārstnieciskā iedarbība un pat zivis ļaus izbaudīt mierīgu atpūtu vienā no Latvijas skaistākajām pilsētām. Blakus Ventas rumbai atrodas senais ķieģeļu tilts, kas paver elpu aizraujošu, neaizmirstamu skatu.

 

 

3. Lielais Ķemeru tīrelis

Lielais Ķemeru tīrelis ir viens no lielākajiem augstajiem purviem Latvijā, kas atrodas Ķemeru nacionālajā parkā. Apmeklētājus priecē unikāla dabas ainava, kuras apskatei izveidota dēļu pastaigu taka vairāku km garumā. Tīrelī iespējams apskatīt augus, kas neaug nekur citur, piemēram, raseni, un novērtēt arī putnu daudzveidību. 

 

 

4. Rummu karjers

Rummu karjers tiek dēvēts par Igaunijas neparastāko un mistiskāko vietu. Tas atrodas 40km no Tallinas un apmeklētājus piesaista tieši ar savu dzidro, koši zilo ūdeni un zemūdens cietumu. Šis karjers bagāts ar dažādām leģendām un ir apmeklējuma vērts, jo diez vai kur citur iespējams apskatīt tik unikālas ainavas.

 

 

5. AHHAA dabaszinātņu centrs

AHHAA centrs ir lielākais zinātnes centrs Baltijas valstīs, kas atrodas Tartu. Tas īpaši piemērots cilvēkiem, kam interesē zinātne un dažādi procesi, jo, izmantojot interaktīvas metodes un spēles elementus, apmeklētājiem ir iespēja padziļini izprast zinātni un tehnoloģijas. Ekspozīcija ir interesanta un piemērota kā bērniem, tā arī pieaugušajiem. 

 

 

6. Anykščiai meža gaisa takas

Meža gaisa takas ir jauns galamērķis dabas cienītājiem, kas atrodas Anīkšķos. Tās piemērotas ekstremāliem cilvēkiem, jo sniedz iespēju 21m augstumā pastaigāties pa koku galotnēm. Tāpat apmeklētājiem ir iespēja uzkāpt 36m augstajā skatu tornī un baudīt elpu aizraujošas meža ainavas. 

 

 

7. Traķu pils

Traķu pils ir viduslaiku aizsardzības šedevrs, kas atrodas Traķos uz Galves ezera salas. Tā ir vienīgā ūdens pils Austrumeiropā, kas līdz pat šai dienai priecē apmeklētājus gan ar savdabīgo ainavu, gan Traķu vēstures muzeja eksponātiem. Tāpat apmeklētāji var piedalīties teorētiskajās un praktiskajās nodarbībās, kuru laikā ir iespēja iepazīties tuvāk ar kādu pils vēstures posmu.

 

 

8. Nemunas deltas dabas parks

Nemunas delta ir Nemunas upes delta, kas atrodas Lietuvā. Tā sadalās divās straumēs, tādējādi veidojot Rusnes salu – unikālu dabas parku. Šis dabas parks apmeklētājus piesaista ar putnu daudzveidību, kā arī purviem, vecupēm, lagūnu ezeriem un palieņu pļavām. 

 

 

9. Tallinas TV tornis

Tallinas TV tornis ir Igaunijas augstākā celtne, kas stiepjas 314m augstumā. No TV torņa apmeklētājiem paveras savdabīgs panorāmas skats pār Tallinu. Tāpat pieejama terase, kas atrodas 22.stāvā, interaktīva un izglītojoša izklaide, pastaiga pa stikla grīdu un daudz kas cits. 

 

 

10. Sāremā sala

Sāremā jeb Sāmsala ir lielākā Igaunijas sala un trešā lielākā Baltijas jūras sala. Tā ir lieliska vieta, kur atpūsties no ikdienas rutīnas un steigas, apskatīt viduslaiku arhitektūru, krāšņo Vilsandi dabas parku, Kāli krāteri un izbaudīt arī citu, mazāku salu šarmu.

 

Šie galamērķi ir pavisam vienkārši sasniedzami ar auto, tomēr ņem vērā, ka pašreiz arī uz Baltijas valstu robežām notiek rūpīgas pārbaudes. Neaizmirsti personas apliecinošu dokumentu un pārliecinies, ka Tavam auto ir derīga apdrošināšanas polise. 

Ja apdrošināšanas polise drīz beigsies vai jau ir beigusies, Tev palīdzēs polišu banka!