Te nu mēs esam – pavadām laiku mājās, lai sargātu sevi un apkārtējos. Pašizolācijai ir gan savas pozitīvās, gan ne tikai pozitīvās puses, piemēram, fakts, ka, esot četrās sienās, agrāk vai vēlāk mums kļūst garlaicīgi. Ko darīt? 

 

Turpinājumā esam apkopojuši 10 vērtīgas idejas laika pavadīšanai, esot mājās.

 

 

1. Sāc ar piecelšanos no rīta un sagatavošanos dienai

 

sagatavošanās dienai

 

Un ar to mēs domājam patiešām “sagatavošanos”, nevis staigāšanu pa māju pidžamā.

Pirmais solis ceļā uz produktīvu dienu ir sava ķermeņa un smadzeņu pārliecināšana par to, ka laiks darīt ko noderīgu! Un to vislabāk palīdzēs izdarīt rīta duša un ērta apģērba izvēle dienai paredzētajiem darbiem. Nav obligāti jānēsā uzvalks, taču arī drēbes var palīdzēt nezaudēt motivāciju dienā plānoto darbu veikšanai.

 

2. Sakop vidi, kurā atrodies

Bieži vien ikdienā sūdzamies, ka mums nav laika, lai veiktu rūpīgu ģenerāltīrīšanu mājās. Tad nu beidzot ir pienācis brīdis, kad daudzi to var izdarīt! Izšķiro drēbes, apavus un citas lietas, atdodot prom tās, kas Tev nav nepieciešamas, nomazgā logus, notīri skapīšus, plauktus un citas virsmas.

Vides sakopšana ne tikai uzlabos mājokļa izskatu, bet arī ļaus vieglāk koncentrēties darbiem. 

 

3. Izlasi vienu grāmatu vai arī piecas

Vēl viena lieta, par kuru cilvēki mēdz runāt, saistībā ar laika trūkumu, ir grāmatu lasīšana. Iespējams, arī Tu esi viens no tiem, kas ir teicis, ka gribētu iesākt kādu jaunu grāmatu vai pabeigt to, kas atstāta pusceļā. Šis ir īstais brīdis, lai noslaucītu putekļus grāmatu plauktam vai izmēģinātu to, ko piedāvā e-grāmatas tiešsaistē.

 

4. Sakārto savu dienas, nedēļas, mēneša vai gada plānu

Izmanto brīvo laiku lietderīgi, izveidojot plānu turpmākajām nedēļām un mēnešiem. Lai arī ir lietas, kas vīrusa dēļ var būt neparedzamas, noteikti atradīsies kādi uzdevumi, kas jāpaveic, neatkarīgi no apstākļiem.

Piemēram, ja Tev ir auto, pārskati to, kad būs nepieciešams iziet tehnisko apskati vai arī, kad jāatjauno OCTA apdrošināšanas polise. Izdevīgāko apdrošināšanu savam spēkratam atradīsi šeit.

 

5. Apgūsti jaunu prasmi 

 

mācīties

 

Velti šo laiku, lai ieguldītu personīgajā izaugsmē, jo šīs investīcijas neviens Tev nevarēs atņemt. Piemēram, Tev ir iespēja sākt mācīties jaunu valodu, apmeklēt kursus tiešsaistē, uzsākt kādu jaunu projektu, mācīties dejot vai darīt ko citu, kas Tevi aizrauj un interesē. Turklāt daudzas no šīm lietām internetā ir pieejamas bez maksas, atliek tikai veltīt laiku izpētei!

 

6. Atgriezies pie sen aizmirsta hobija

Daudziem no mums ir vaļasprieki, kas aizņemtās ikdienas dēļ jau sen ir aizmirsti vai atlikti malā uz vēlāku laiku. Šis ir brīdis, lai atkal pie tiem atgrieztos!

Atsāc spēlēt iecienītu mūzikas instrumentu, turpini iesāktos rokdarbus, izbaudi laiku virtuvē, gatavojot gardus ēdienus, un dari daudz ko citu!

 

7. Komunicē

Atrašanās iekštelpās var likt justies vientuļi, taču tam tā nav jābūt. Mūsdienās ir daudz vienkāršāk sazināties ar saviem mīļajiem jebkurā mirklī. Tehnoloģijas nodrošina iespēju viņus ne tikai dzirdēt, bet arī redzēt, tādēļ atceries sazvanīties ar draugiem un ģimeni, lai saglabātu vienotības sajūtu un nejustos vientuļi.

 

8. Izkusties

Lai asinis ritētu straujāk un sāktu izdalīties laimes hormoni – endorfīni, atvēli kādu brīdi ik dienu, lai izkustētos. Vari veikt paša izdomātus vingrinājumus, vai arī ielūkoties internetā, kur pieejami gan dažādi video, gan blogi un cita veida treniņu pamācības iesācējiem un lietpratējiem.

 

9. Neaizmirsti parūpēties par sevi

Kurš gan cits par mums parūpēsies, ja ne mēs paši? Atceries veltīt laiku atpūtai un savas iekšējās pasaules sakārtošanai.

Lai to izdarītu, guli vismaz astoņas stundas diennaktī, meditē, nodarbojies ar jogu vai vismaz atvēli laiku sev, klausoties patīkamu mūziku, skatoties labas filmas vai relaksējoties smaržīgā vannā. 

 

10. Pabeidz skatīties iesāktos seriālus vai filmas

 

skatīties seriālus

 

Vēl viens uzdevums, ko paveikt, esot mājās – pabeidz skatīties seriālus, kurus esi iesācis vai arī atrodi jaunu aizraušanos.

 

Un kuru no šīm aktivitātēm vēlies izmēģināt Tu?