Rūpes par automašīnu daudziem transportlīdzekļu īpašniekiem mūsdienās prasa ne tikai laiku un finansiālus ieguldījumus, bet arī nervus, jo ne vienam vien saimniekam sava mašīna ir tuva un mīļa, tādēļ cenšamies par to atbilstoši rūpēties un saudzēt. Taču pat tad, ja darām visu iespējamo, lai pasargātu savu spēkratu, ir situācijas, kuras nevaram ietekmēt, jo tās radušās ārēju apstākļu dēļ, piemēram, ceļu satiksmes negadījumi, vētras radīti bojājumi mašīnai, auto zādzība vai sabojāšana.

 

Kamēr OCTA polise rūpējas par to, lai tiktu kompensēti zaudējumi, kas autovadītāja izraisīta negadījuma rezultātā radušies trešajām personām vai to mantai, KASKO apdrošināšana ietver krietni plašāku risku klāstu, pasargājot arī Tevi no zaudējumiem, kas radušies Tavam spēkratam. 

 

Turpinājumā lasi vērtīgus faktus par KASKO polisi un tās darbību.

 

Kas jāzina par KASKO apdrošināšanu?

 

kasko polises noteikumi

 

  1. Ņemot vērā, ka KASKO polisei ir juridiska līguma daba, to iespējams izbeigt arī, pirms pienācis noteiktais termiņš. Ir gadījumi, kad apdrošināšana vairs nav nepieciešama, vai stājušies spēkā citi apstākļi. Pirms aizpildi līguma pārtraukšanas dokumentus, noskaidro, vai un cik par to būs jāmaksā.

 

2. KASKO apdrošināšana iekļauj daudz dažādus riskus, kas aktuāli teju ikvienam autovadītājam, tādēļ arī tā maksā vairāk, nekā OCTA polise. Bieži vien apdrošinātāji nāk pretī saviem klientiem, piedāvājot iespēju veikt dalīto maksājumu, pērkot KASKO apdrošināšanas polisi. Noskaidro  pie sava apdrošināšanas brokera, vai šāda izvēle var radīt papildu izdevumus.

 

3. Ir vairāki faktori, kas var ietekmēt KASKO polises cenu, tai skaitā, arī autovadītāja braukšanas pieredze (gados) un viņa vecums. Bieži vien jaunākiem šoferiem ar mazāku stāžu par KASKO apdrošināšanu nākas maksāt vairāk.

 

4. Situācijas, kuru rezultātā nepieciešams pieteikt apdrošināšanas atlīdzību, var notikt jebkurā diennakts laikā. Pirms noformē polisi, noskaidro, vai Tavs apdrošināšanas brokeris piedāvā tālruni, pa kuru jebkurā brīdī var pieteikt apdrošināšanas gadījumu. Tas vēlāk var noderēt.

 

5. Viens no nozīmīgiem faktoriem, kas ietekmē KASKO polises cenu, ir izvēlētā pašriska apmērs. Vēl viens aspekts, kas jāņem vērā šajā kontekstā, ir pieteikto negadījumu skaits un to ietekme uz pašriska apjomu. To arī lābak ir noskaidrot pie sava brokera. 

 

6. Tiem, kuru īpašumā automašīna bijusi jau ilgāku laiku, ir piefiksējuši, kuros servisos vai, pie kura speciālisti labprātāk vestu remontēt savu spēkratu. Taču arī apdrošinātājiem ir finansiālas saistības ar autoservisiem, kuru ietvaros remonti transportlīdzekļiem apdrošināšanas gadījumā tiek veikti tad, ja iestājies apdrošināšanas gadījums. Pirms izvēlies polisi, pajautā brokerim, vai varēsi vest auto pie sava meistara vai apdrošinātāja sadarbības partnera.

 

7. Ikvienai mazajai detaļai ir nozīme, tādēļ, pirms iegādājies KASKO polisi, noskaidro, kādas transportlīdzekļa daļas ir apdrošinātas. Salīdzinoši bieži tiek veiktas dažāda veida auto aprīkojuma zādzības, piemēram, tiek aiznesti mašīnas diski, spoguļi un citas detaļas. Svarīgi zināt, vai arī šādi riski ir iekļauti polisē. 

 

8. Kad iestājas apdrošināšanas gadījums, piemēram, notiek avārija, auto uzkrīt koks, vai tiek radīti kādi bojājumi, svarīgi ir pēc iespējas ātrāk spēkratu nogādāt servisā. Noskaidro, vai KASKO apdrošināšana kompensē arī šo transportēšanas procesu.

 

9. Lai salīdzinātu vairākus apdrošinātājus un to KASKO polises, sazinies ar savu apdrošināšanas brokeri.

 

10. Ir gadījumi, kad apdrošinātāja noteiktā auto vērtība, kas tiek izmaksāta, ja spēkratu nozog, atšķiras no īstās transportlīdzekļa vērtības. Tāpat ne mazāk svarīgi ir zināt arī to, kādiem nosacījumiem jāatbilst, lai zādzības gadījumā saņemtu kompensāciju, piemēram, jābūt imobilaizeram, abām atslēgām, sertificētai signalizācijai un tamlīdzīgi.

 

Ceram, ka šie fakti noderēs, lai izvēlētos tādu KASKO polisi, kas piemērota tieši Tev!