Ceļojums ir lielisks veids, kā atpūsties, gūt jaunus iespaidus, uzkrāt spēkus jaunam darba cēlienam. Tomēr, lai ceļojums saistītos tikai ar pozitīvām atmiņām, to vajadzētu rūpīgi izplānot. Turpinājumā pieci padomi, kas noderēs, gatavojoties lidojumam uz ārzemēm. 

Atrodi izdevīgākās aviobiļetes

Lai atrastu izdevīgākās aviobiļetes, vērts skatīties ne tikai pašu aviokompāniju interneta vietnēs, bet izmantot arī vietnes, kurās apkopoti daudzu aviokompāniju piedāvājumi, līdz ar to tas ir ātrākais un ērtākais veids, kā atrast izdevīgāko risinājumu. 

Ja ceļo pietiekami bieži, var abonēt arī kādu no izdevīgāko lidojumu meklēšanai paredzētām mobilajām aplikācijām. 

Pēc tam, kad esi atradis izdevīgākos reisus, aplūko arī aviokompāniju vietnes, lai pārliecinātos, ka tur nav pieejamas izdevīgākas cenas. 

Ņem vērā, ka lidojumi nedēļas nogalēs un arī ceļojumu sezonā kopumā ir dārgāki, tādēļ, ja vien iespējams, izvēlies ceļošanai finansiāli izdevīgāko laiku. 

Rezervē piemērotu naktsmītni

Dažādas naktsmītnes pieejamas plašā izvēlē, taču jāatceras, ka izdevīgāks darījums ļaus novirzīt vairāk naudas citām aktivitātēm. Tas, kādu naktsmītni izvēlies, lielākoties, protams, ir gaumes jautājums. Taču, ja konkrētajā vietā plānots uzturēties ilgāk par nedēļas nogali, ieteicams dot priekšroku dzīvoklim. Tam ir vairākas priekšrocības – piekļuve pilnībā aprīkotai virtuvei, lielāka platība, iespēja izmantot veļas mašīnu. Šīs ērtības ilgtermiņā ceļojumu padara daudz patīkamāku. Īsākiem ceļojumiem var izmantot viesnīcu vai hosteli. 

Transporta iespējas

Vēl viena lieta, kas jāizvērtē, ir transporta iespējas galamērķī. Vai nepieciešams nomāt automašīnu? Vai var izmantot autobusu vai vilcienu? Vai kursē arī taksometri? Ar kādām izmaksām jārēķinās? Kā notiek biļešu iegāde? Vislabāk uz šiem jautājumiem atbildes sameklēt laicīgi, lai izvairītos no lieka satraukuma galamērķī. Jo plašāka informācija būs Tavā rīcībā, jo mazāk stresa ceļojuma laikā. 

Ceļojuma apdrošināšana

Ja Tu nevari atļauties ceļojuma apdrošināšanu, Tu nevari atļauties ceļojumu. Tieši tik vienkārši. Ceļot bez apdrošināšanas ir ļoti liels risks. Neparedzēti notikumi var radīt ļoti daudz stresa un izdevumu – un no tiem neviens nav pasargāts. 

Plānojot ceļojumu, parūpējies, ka tiek noformēta arī vajadzībām atbilstoša ceļojuma apdrošināšana. Tā mazina uztraukumu un tēriņus, ja lidojums tiek atcelts vai aizkavējas, tiek nozaudēta vai bojāta bagāža, rodas veselības problēmas, pazūd dokumenti. 

Lai izvēlētos piemērotāko apdrošināšanas polisi, izvērtē vairākus variantus, ņemot vērā piedāvātos riska segumus. 

Svarīgāko dokumentu kopijas un naudas līdzekļu drošība

Lai ceļojuma laikā justos droši, vērts sarūpēt pases, vīzu, lidojuma biļešu, viesnīcas rezervēšanas, nomas auto rezervēšanas un citu svarīgāko dokumentu kopijas. Kopijas gan nevajadzētu turēt kopā ar dokumentu oriģināliem un naudu. 

Ceļojuma laikā visi vēlamies ērtības – tas attiecas arī uz naudu. Ja plānots izmantot skaidru naudu, laicīgi jāizrēķina, ar kādu summu jārēķinās, kā to uzglabāt pēc iespējas drošāk, kur pieejama izdevīgākā valūtas maiņa (ja tāda nepieciešama). Ja grasies izmantot maksājumu karti vai kredītkarti, pārliecinies, ka ir skaidri to izmantošanas nosacījumi ārvalstīs, kā arī zināmas komisijas maksas par veiktajiem darījumiem. 

Pirms došanās ceļā ieteicams sazināties ar savu banku vai kredītkaršu kompāniju, lai informētu par plānoto ceļojumu. Tas nepieciešams, lai izvairītos no situācijas, kad banka bloķē maksājumu karti aizdomīgu ārzemju darījumu dēļ. 

Plānojot ceļojumu rūpīgi un savlaicīgi tam sagatavojoties, pastāv lielāka iespēja, ka viss noritēs veiksmīgi un nebūs jāsaskaras ar neparedzētiem sarežģījumiem.