Liela daļa autovadītāju savos transporta līdzekļos pavada diezgan daudz laika. Tādēļ ir svarīgi, lai tajā atrasties būtu patīkami. Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā to panākt, ir uzlabot sava auto vizuālo izskatu. Turklāt reizēm tas neprasa lielus ieguldījumus un paveicams paša spēkiem. 

 

Turpinājumā daži ieteikumi, kas var noderēt, uzpošot savu auto. 

 

Tīrīšana un kārtošana

 

salona tīrīšana 

 

 

Ievies ieradumu katru reizi izkāpjot no automašīnas izmest arī tajā esošos atkritumus. 

Dziļā automašīnas tīrīšana ir lieliska, un to laiku pa laikam noteikti vajag veikt, bet regulāra putekļu slaucīšana un sūknēšana palīdzēs auto salonu uzturēt labākā kārtībā. 

Nav arī nepieciešams ieguldīt dārgos organizētājos – kārtību cimdu nodalījumā var lieliski uzturēt arī, piemēram, ar vienkāršiem Ziplock maisiņiem (visi dokumenti vienā, auto īpašnieka rokasgrāmatas citā utt.). 

 

Kas attiecas uz auto ārpusi, tai vajadzīga regulāra mazgāšana. Ja to dari pats, izvēlies kvalitatīvus palīglīdzekļus, kas nodrošinās labāku rezultātu. 

 

Grīdas paklājiņu nomaiņa 

Grīdas paklāji parasti ir pirmie, kas automašīnā nolietojas. Ieteicams izmantot laikapstākļiem piemērotus gumijas grīdas paklājus, jo tie ne tikai izskatās labi, bet arī pasargā auto grīdu no bojājumiem, ko var radīt netīrumi un mitrums. 

 

Jaunu sēdekļu pārvalku iegāde 

Lai būtiski uzlabotu auto salona izskatu, reizēm pietiek tikai nomainīt sēdekļu pārvalkus. Praktiskāki būs pārvalki no izturīga materiāla neitrālos, ne pārāk gaišos toņos. 

 

Motora tīrīšana 

 

dzinēja kopšana

 

Auto īpašnieki labā stāvoklī uztur automašīnas ārpusi un iekšpusi, bet bieži vien aizmirst par to, kas notiek zem motora pārsega. Protams, pirms motora tīrīšanas jāuzzina, kā to izdarīt pareizi. Neatbilstoša apkope var radīt nopietnus dzinēja bojājumus. 

Tīrs dzinējs bez netīrumiem, eļļas traipiem un korozijas uzlabos auto tehnisko stāvokli un tā izskatīsies iespaidīgāk. 

 

Vaskošana 

Vaskošana automašīnai piešķir jauku spīdumu, palīdz noņemt nelielus skrāpējumus, aizsargā automašīnas krāsu no tādiem bojājumiem kā izbalēšana, rūsa, skrambas. Šis darbs neprasa lielus ieguldījumus, turklāt ir pietiekami vienkāršs, lai to paveiktu paša spēkiem. 

 

Auto disku dekoratīvās uzlikas 

Viens no efektīvākajiem risinājumiem, kā vienkārši uzlabot auto izskatu, ir ar auto disku dekoratīvo uzliku palīdzību. Tās pieejamas plašā klāstā – dažādās krāsās un dizainos, tādēļ ikvienam auto īpašniekam ir iespēja izvēlēties savai gaumei piemērotāko variantu. 

 

Auto uzlīmes 

Auto uzlīmes, kas šobrīd pieejamas patiešām plašā klāstā, ir vienkāršs, bet efektīvs veids, kā personalizēt savu auto. Turklāt, ja gribas kaut ko patiešām oriģinālu, iespējams arī pasūtīt uzlīmi sev vēlamajā dizainā. 

 

Auto aksesuāri 

 

interesanti auto aksesuāri

 

Ir daudz iespēju, kā uzlabot auto izskatu vienkārši un bez lieliem izdevumiem. Viens no tiem ir aksesuāru izvēle. Ja aplūkosi piedāvājumu, noteikti atradīsi ko sev tīkamu, piemēram, jaunu stūres apvalku, stilīgu viedtālruņa turētāju vai amizantus auto spilventiņus ērtākai braukšanai. Protams, šīs lietas jāizvēlas piesardzīgi, jo pārāk daudz aksesuāru rada bezgaumīgu, nevis stilīgu efektu. 

 

Domājot par auto vizuālā izskata uzlabošanu, nevajadzētu aizmirst arī par drošību – tas attiecas ne tikai uz drošu aksesuāru un citu elementu izvēli, bet arī uz atbilstošas auto apdrošināšanas noformēšanu. Kā zināms, OCTA ir obligāta prasība ikvienam motorizētam transporta līdzeklim, kas piedalās ceļu satiksmē, savukārt KASKO ir brīvprātīga apdrošināšana, kas sniedz papildu drošību auto īpašniekam.

 

Lai ietaupītu laiku un līdzekļus, apdrošināšanas polišu piedāvājumus visērtāk apskatīt un salīdzināt internetā – ar speciāli šim mērķim izveidotu apdrošināšanas kalkulatoru palīdzību.