Kamēr Latvijā vēl tikai gaidām skaistu un noturīgu sniega kārtu, citur pasaulē ziemas prieki tiek baudīti pilnā sparā, slēpošanas kūrortu sezona ir sākusies un, lai izbaudītu to plašo piedāvājumu, nebūt nav jādodas uz otru pasaules malu.

Par labākajiem slēpošanas kūrortiem pastāstīsim raksta turpinājumā.

 

Iecienītākie slēpošanas kūrorti Eiropā

 

Slēpošanas centrs “Selēna”

Gadiem ejot, šis slēpošanas kūrorts ir iemantojis plašu popularitāti Eiropas ziemas prieku baudītāju vidū. Zviedrijas slēpošanas centrs sastāv no vairākiem mazākiem slēpotāju ciematiņiem, katrs no kuriem ir savā ziņā unikāls un piedāvā apmeklētājiem visdažādākās izklaides iespējas. 

Hogfjoleta, Hundfjojeta un Lindvālena saviem apmeklētājiem piedāvā salīdzinoši lēzenākas slēpošanas trases, tādēļ tās būs vairāk piemērotas ģimenēm ar bērniem, slēpošanas iesācējiem un snovborda cienītājiem. 

Šis slēpošanas kūrorts piedāvā arī stāvāku slēpošanas trasi, kas būs īsta medusmaize asu izjūtu cienītājiem un tiem, kas ar slēpošanu nodarbojas profesionāli. Protams, šajā slēpošanas kūrortā var nodarboties ar visdažādākajiem sporta veidiem, piemēram, slidošanu, kartingu, zemledus makšķerēšanu, un visa teritorija iekārtota tā, lai izklaides klāsts būtu atbilstošs gan mierīgas, gan aktīvas atpūtas cienītājiem.

 

Kūrorts Hemsedāle

Vien aptuveni 200 km attālumā no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo atrodas krāšņais, kalnu virsotnēm pārbagātais Hemsedāles slēpošanas kūrorts, kas saviem apmeklētājiem piedāvā aptuveni 50 dažādas sarežģītības pakāpes slēpošanas trases. Turklāt Hemsedāle piedāvā arī 2 apjomīgas snovbrda trases gan iesācējiem, gan profesionāliem snovbordistiem. 

Pārsteidzošs ir arī piedāvātais slēpošanas trašu garums, kas var sasniegt teju 50 kilometrus, un katrs piedāvā unikālu ainavu un sarežģītības pakāpi. Šo kūrortu sevišķi ir iecienījušas ģimenes ar bērniem, jo šeit īpaši piedomāts pie vieglām un lēzenām bērnu trasēm, tāpēc lielisku izklaidi šeit var atrast katrs ģimenes loceklis.

 

Kūrortpilsētiņa Kicbīle

Austrijas kūrortpilsētiņa Kicbīle atrodas vien 100 kilometru attālumā no Insbrukas un ir viens no slavenākajiem kūrortiem Austrijā. Šī kūrortpilsēta var lepoties ar sevišķi garām slēpošanas trasēm, kas var sasniegt pat 80 km garumu un priecēs ziemas prieku baudītājus ar unikālām dabas ainavām un visdažādākajām trašu sarežģītības pakāpēm. 

Tāpat kūrortpilsētiņā piedomāts par aso izjūtu cienītājiem un izveidoti atsevišķi izklaides parki snovbordistiem un tiem, kas nodarbojas ar borderkrosu. Šī kūrortpilsētiņa var lepoties arī ar īpaši plašu naktsmītņu un slēpotāju namiņu skaitu, turklāt tajā pieejams arī rekordliels pacēlāju skaits.

 

Kūrorts Lezarka

Lezarka ir Alpu kūrorts pie Monblāna un atrodas Francijā, Savojā. Šo kūrortu jau gadiem iecienījuši slēpotāji un snovborda cienītāji no visas Eiropas. Kopējā slēpošanas trašu teritorija ir viena no lielākajām pasaulē. Kūrorts sevī apvieno vairākus slēpošanas ciematus, no kuriem katrā ir atšķirīgs slepošanas trašu un citu izklaižu klāsts. 

Šajā kūrortā ir padomāts gan par ģimenēm ar bērniem, gan draugu kompānijām, gan tiem, kas vēlas izbaudīt divvientulību kādā nomaļā slēpotāju namiņā. 

Pateicoties plašajam citu izklaižu klāstam, kurortu iecienījušas plašas draugu kompānijas un ģimenes ar bērniem. Kūrortpilsetiņas teritorijā ir pieejami vairāki naktsklubi, kinoteātri, izklaižu un atrakciju parki, kas garantē lieliski pavadītu laiku jebkurai gaumei.

 

Pirms doties uz slēpošanas kūrortu

Dodoties atpūsties kādā no slēpošanas kūrortiem, iepriekš vienmēr jāpiedomā par atbilstoša apģērba, apavu un ekipējuma iegādi. Protams, lielākais vairums no slēpošanas kūrortiem saviem apmeklētājiem piedāvā plašas nomas iespējas, tomēr tas vienmēr sola arī papildus izdevumus. Ja esi plānojis nomāt visu nepieciešamo kūrortā uz vietas, tad tomēr nevajadzētu aizmirst par lieku apģērba un apavu kārtu.  

Jārēķinās arī ar to, ka aktīvā atpūta tomēr rada arī dažādus traumu riskus, tāpēc jau laicīgi jāpadomā par ceļojuma un veselības apdrošināšanu. Visizdevīgāko ceļojumu apdrošināšanu  un to salīdzinājumus visērtāk varēsi apskatīt, apmeklējot polisubanka.lv, kur atradīsi atbilstošu piedāvājumu jebkurai dzīves situācijai.

Apmeklējot kūrortu ar automašīnu, vienmēr vajadzētu pārliecināties par auto tehnisko stāvokli un octa polises derīguma termiņu. Atceries, ka lētas octas polises vienmēr iespējams iegādāties, izvēloties savām iespējām atbilstošu polises termiņu, kas būtiski samazinās izdevumu apjomu, bet garantēs tik nepieciešamo drošību ceļojuma laikā.