Latvija nebeidz pārsteigt!

Aplūko mūsu izveidoto top 10 ar Latvijas skaistākajām un pārsteidzošākajām vietām. Tās būs interesantas ne tikai no ārvalstīm atbraukušajiem ciemiņiem, bet arī Tev pašam.

 

1. Lielais Ķemeru tīrelis

Lielo Ķemeru tīreli ir iecienījuši gan ārzemnieki, gan vietējie dabas mīļotāji un fotogrāfi. Tīrelī iespējams iemūžināt fantastiskus purva ezeriņu, skatus ar pasakainu miglas klātbūtni. Uz purvu jābrauc mazliet pirms saullēkta, jo tad debesis iekrāsojas skaistākajās krāsās. 

 

2. Ziemeļu forti Kurzemē

Daudzi ceļotāji atzīst, ka Ziemeļu forti Liepājā ir unikāls apskates objekts, kas nav sastopams citviet. Skaļie jūras viļņi, kas sitas pret brūkošajām armijas bāzes ēkām vietai piešķir sirreālu noskaņu.

 

3. Saulkrastu Baltā kāpa 

Pie Saulkrastu Baltās kāpas var atklāt, kā Pēterupe izgrauž sev ceļu uz jūru, var izstaigāt gana augsto un stāvo kāpu pa laipām ar skatu platformām. No katras plarformas paveras mazliet cits skats. Šeit ir varens dabas skaistums gan saullēktā, gan saulrietā, gan vētrā, gan ziemeļblāzmā.

 

4. Kaņiera ezers

Pārsteidzoša vieta ir Kaņiera ezers ar tajā peldošajām platformas takām. Neaizmirstamas šeit noteikti būs pastaigas agros rītos vai saulrietā. Nevienu brīdi šeit nevalda klusums, jo vienuviet atrodas daudz putnu, kuru balsis ir gana skaļas.

 

5. Slīteres Nacionālais parks

Viena no parka bagātībām ir skaistie priežu meži. Tajos var atspirgt un gūt neaizmirstamus brīvdienu iespaidus. Šeit raksturīgi ir priežu koki, kuriem zari aug tikai pie galotnes, tādēļ ir iespēja uzņemt īpašas fotogrāfijas ar izteiksmīgiem kontrastiem. Tie veidojas no sarkanīgajiem stumbriem, zaļajām sūnām un cita toņa zaļajiem priežu vainagiem. 

 

6. Lāčupītes dendrārijs

Svaigs gaiss, skaisti dabas skati ir sastopami Lāčupītes dendrārijā un tā mājiņās. Ja dodas turp rododendru ziedēšanas laikā, tad unikāli foto kadri ir garantēti. Mājiņu stils ir Latvijā ļoti reti sastopams, tāpēc jo īpaši interesants gan ceļotājiem, gan pašiem vietējiem dabas mīļotājiem.

 

7. Beverīnas labirinti

11 km no Valmieras, 22 km no Smiltenes atrodas Beverīnas labirinti. Tie ir pieci dažādi labirinti, kas izveidoti 2 ha platībā. Nerātnais labirints pieaugušajiem, Šausmu labirints priežu mežā, Puķu mediatīvais, labirints – “Tracis” pēc J. Poruka dzejoļa motīviem, kas ir piemērots mazuļiem un vecākiem, kā arī zaru labirints. Tie pieejami apskatei un staigāšanai no 1. maija – 1. novembrim. Papildus šeit ir iespēja apskatīt 370 koka figūras, izspēlēt 60 lielformāta spēles un atrakcijas. Varēsi doties pastaigā izglītojošā dabas takā “Putnu iela”. 

 

8. Ložmetējkalna skatu tornis

Izcilas ainavas meklējumos brīvdienās vari doties uz Jelgavas novadu. Tur Valgundes pagastā stalti stāv 27 m augstais Ložmetējkalna skatu tornis. Atrast apkārt esošos objekus un, kur tos var censties saskatīt meža biezoknī, palīdzēs informācijas stends skatu torņa augšējā platformā. Ja līdzi būsi paņēmis tālskati, tad skaidrā laikā no torņa redzēsi Babītes ezeru un pat Zaķusalas TV torni.

 

9. Aglona

Ja ir vēlme notvert Latgales sajūtu, tad noteikti var doties uz Aglonu. Tur aplūkojama ne tikai Aglonas bazilika, bet arī Vijas Kudiņas maizes muzejs, kur vari uzzināt par maizes tapšanas procesu, pagaršot maizīti, kā arī iemēģināt roku tās cepšanā. Katru ciemiņu muzeja saimniece sagaida, ģērbusies latgaļu tautas tērpā, dziedot latgaļu tautas dziesmas. Ir iespēja atpazīt un nogaršot arī rudzu graudus.

 

10. Kartavkalni

Jaunpils novadā ir pastaigu taka, kur var kārtīgi izstaigāties, saelpot svaigu un tīru meža gaisu. Kartavkalni ir mežiem apaudzis paugurs ar tajā izveidotām vairākām takām. Viena no tām apmeklētājus vedīs caur varenu lapegļu aleju 70 m garumā. Turpinot ceļu pa taku, nonāksiet senlatviešu pilskalnā, kur ir iespēja aplūkot īstu senlatviešu apmetni ar guļbaļķu sētu.

 

 

Tik skaista un vienās brīvdienās neizstaigājama ir mūsu mīļā Latvija. Pārvietojoties ar auto, noteikti Tev ir iespēja nonākt pat vairākos apskates punktos. Lai braukšana būtu pavisam droša, un atpūta – bez nepatīkamiem satraukuma brīžiem, neaizmirsti, ka nepieciešama auto apdrošināšana