Arvien biežāk cilvēki aizdomājas par ekoloģisku dzīvesveidu. Tas nebūt nenozīmē vien dabas saudzēšanu, bet arī atkritumu šķirošanu, izvairīšanos no otrreiz nepārstrādājamiem produktu iepakojumiem un, protams, tādas automašīnas iegādi, kas saražo pēc iespējas mazāk kaitīgo izmešu. 

Lieliska atpūta nav iedomājama bez došanās dabā, sevišķi, ja īpašumā ir ekoloģiska automašīna. Sasniegt visdažādākos galamērķus, nenodarot kaitējumu apkārtējai videi, iespējams vien pāris stundās vai pat minūtēs. Dodoties garākā ceļojumā ar auto, neaizmirsti parūpēties arī par piemērotu ceļojumu apdrošināšanu un OCTA polisi. 

Raksta turpinājumā esam sagatavojuši pāris idejas lieliskam izbraucienam pie dabas vai citviet, turkāt – šie izklaides braucieni nodrošinās ne tikai atpūtu svaigā gaisā, bet arī jaunus iespaidus un zināšanas.

 

Izbrauciens uz Kuldīgu

 

Kuldīga

 

Šī pasakaini skaistā pilsēta slavena ne tikai ar lieliskām dabas ainavām, arhitektūru un īpašu atmosfēru, bet arī ar to, ka Kuldīga ir viena no koptākajām un aprūpētākajām pilsētām Latvijā. Turklāt turpat netālu atrodas leģendārā, pamestā militārā pilsēta – Skrunda 1. Savulaik, šajā teritorijā mitinājās aptuveni 2500 militārpersonu, un tās teritorija bija slēgta apmeklētāju acīm. Drošības nolūkos informācija par to pat tika arī slēpta.

Šīs pamestās teritorijas apmeklējums var kļūt par īstenu piedzīvojumu, ikkatrs tajā sajutīs īpašu auru,  jo, iedomājoties vien, ka vēl kādu laiku atpakaļ šajā zonā bija izvietota pati modernākā padomju valsts militārā tehnika, fantāzija ikkatru apmeklētēju gluži vai aiznesīs atpakaļ senatnē.

 

Daugavpils

Ja plānots apmeklēt pilsētu, kas atrodas pavisam tālu no Rīgas, tad lielisku baudījumu Daugavpilī būs iespējams gūt ne tikai slavenajā Rotko muzejā, bet arī Daugavpils skrošu rūpnīcā.

Daugavpils skrošu rūpnīca ir plaši apmeklēta un to apciemot dodas tūristi no visdažādākajām pasaules malām. Pati skrošu rūpnīca ierīkota tā, ka no tās paveras īpaši plašs skats uz Daugavpils arhitektūru, jo tajā ir augsts tornis. Rūpnīcu apmeklētājiem būs iespējams ne tikai iepazīties ar skrošu darināšanas procesu, bet arī izmēģināt patstāvīgi saražotās skrotis darbībā, izejot turpat netālu esošajā šaušanas ringā.

 

Laimas šokolādes muzejs

Kad laikapstākļi kļuvuši pavisam vēsi un doties pie dabas nav īsti iespējams, gardu izklaidi sev, ģimenei un draugiem var iegūt, apmeklējot šokolādes ražotnes muzeju. Pateicoties profesionālajiem muzeja gidiem, varēsi uzzināt daudz ko jaunu un interesantu par šokolādes gatavošanas procesu, vēsturi un tradīcijām. 

Protams, neiztiks arī bez gardumu degustēšanas muzeja apmeklēšanas laikā. Īpašus, individuāli veidotus gardumus varēsi pagatavot arī pats un pat nobaudīt īstas šokolādes dzērienu. Turklāt muzeja apmeklējuma laikā pagatavotie gardumi vēlāk noderēs kā mīļas, sirsnīgas un personiskas dāvanas Tev tuvajiem un mīļajiem.

 

Tīreļpurva apmeklējums

 

Tīreļpurvs

 

Šo ekskursiju var veikt patstāvīgi vai arī, piesaistot profesionālu gidu. Tīreļpurvā varēsi apskatīt īstus Latviešu strēlnieku ierakumus un iepazīties ar sadzīves apstākļiem, kādos strēlnieki dzīvojuši tolaik. Tīreļpurva muzeja tuvumā ir izvietotas vairākas ērtas atpūtas vietas, tādēļ pirms turp dodies ziemas apstākļos, iesakām jau laicīgi padomāt par siltiem dzērieniem termosā un gardām uzkodām, ko nobaudīt kādā no atpūtas zonām. 

Tīreļpurvs ir unikāls ar to, ka tieši šeit Latviešu strēlniekiem reiz, 1. Pasaules kara laikā, izdevās pārraut vēl vienu vācu karaspēka fronti un pilnībā ieņemt vācu karaspēka nocietinājumus. Šo muzeju un teritoriju noteikti ieteicams apmeklēt kopā ar bērniem, lai iepazīstinātu viņus tuvāk ar Latvijas vēsturi un nodrošinātu aizraujošu izklaidi visas dienas garumā. Tomēr, pirms došanās uz muzeju patstāvīgi, iepriekš noteikti ieteicams sazināties ar muzeja darbiniekiem, lai vientos par konkrētu apmeklējuma laiku un to, vai kāds no muzeja darbiniekiem varētu ekskursantus izglītot un izklaidēt ar visdažādākajiem vēsturiskiem nostāstiem un faktiem.

 

Uz Līgatni

Kurš gan nebūs dzirdējis par slaveno Vienkoču parku, kas pārbagāts ar krāšņām takām un muižu, un citu vēsturisku ēku maketiem. Vienkoču parks būs piemērots arī izbraucienam kopā ar bērniem, jo tur pieejami vairāki spēļlaukumi, bet pasaku valstības noskaņu radīs krāšņās koka skulptūras. Tāpat Vienkoču parkā apskatāms vēsturisks darvas ceplis, kas saglabājies vēl līdz mūsdienām. Parkā atrodamas arī vairākas mājīgas un ērtas atpūtas zonas, kur iespējams nobaudīt maltīti un sildošos dzērienus. 

Šī ekskursija būs neaizmirstams piedzīvojums ne tikai skaistās dabas dēļ, bet arī tādēļ, ka ikkatrs parka nostūrītis ir apburts ar vēsturisku, noslēpumainu auru. Sev piemērotu izklaidi šeit atradīs jebkurš ceļotājs – gan liels, gan mazs.