Ikkatram šoferītim savs personīgais automobilis ir kā maza, braucoša svētnīca, kurā iespējams baudīt gan asās lielceļa sajūtas, kā arī relaksēties lēnas un nomierinošas mūzikaspavadībā, pārvietojoties pa nomaļiem lauku celiņiem. Lai arī kādi būtu Tavi īpašie auto prieciņi, vispārējais komforta līmenis transportlīdzeklī vienmēr ir bijis viens no galvenajiem faktoriem, kas nosaka, cik ērts tad īsti ir Tavs auto un kādi uzlabojami tam ir nepieciešami, lai pāvietojoties Tu justos kā noteicējs. Tieši tāpēc šajā rakstā liksim uzsvaru uz auto aksesuāriem un nokaidrosim, kuri no tiem dotajā brīdī ir paši populārākie Latvijas autovadītāju starpā.

Videoreģistrators

Protams, godpilnajā pirmajā vietā populārāko auto aksesuāru TOP 5 ierindojas nekas cits kā lietderīgā videoreģistrēšanas ierīce. Videoreģistrators mūsdienu modernajā laikmetā nereti tiek uzskatīts par nepieciešamību, bez kuras neiztikt nevienam aktīvās ceļu satiksmes dalībniekam. Ja kāda iemesla pēc vēl tomēr neesi iepazinis šī auto aksesuāra galvenās priekšrocības, tad zini, ka konkrētais palīgrīks ir palīdzējis miljoniem autovadītāju visā pasaulē pierādīt savu taisnību strīdīgās situācijās, kad vienīgā iespēja, lai attaisnotu savu rīcību un pierādītu savu nevainību uz ceļa, ir videoreģistratora fiksēta materiāla iesniegšana likumsargu gādīgajās rokās.

Mobilās ierīces turētājs

Auto aksesuāri nav iedomājami arī bez tādas lietas kā mobilā telefona turētājs. Lai gan pats palīgrīks ir salīdzinoši vienkāršs, tā lietderības latiņa, pārvietojoties gan pa šaurākiem lauku celiņiem, gan plašākām pilsētas šosejām, ir ārkārtīgi augsta. Ievieto savu mobilo telefonu mobilās ierīces turētājā, lai viegli un pārskatāmi varētu izmantot tādas auto navigācijas programmas kā ‘Waze’ un ‘Google Maps’, veiktu ārkārtas zvanus ‘hands-free’ jeb brīvroku režīmā, kā arī klausītos savu iecienītāko mūziku bez jebkādiem sarežģījumiem.

Speciālā auto termokrūze

Kā trešo no populārākajiem auto aksesuāriem noteikti jāizceļ īpaši noderīgo auto termokrūzi, kuru pavisam noteikti iecienīs jebkurš siltas kafijas, tējas vai cita silta dzēriena baudītājs. No kā šīs termokrūzes atšķiras no parastajām? Auto termokrūzes dizains ir īpaši piemērots automobiļa interjeram. Visbiežāk tās ir aprīkotas arī ar tā dēvēto ‘push’ atvēršanas sistēmu, kas ļauj autovadītājam to pielietot ar vienas rokas palīdzību. Lielisks izgudrojums, vai ne tā?

Auto sēdekļa spraugas aizsegs

Kas gan vēl nepieciešams aizrautīgam auto entuziastam? Modernākie auto aksesuāri nereti pārsteidz ar savu inovatīvo, taču reizē šķietami vienkāršo pieeju. Šīs īpašības piemīt arī ceturtās vietas ieguvējam jeb auto sēdekļa spraugas aizsegam.  Šis aksesuārs savā lietderībā patiesi pārsteidz visas augstāk minētās palīgierīces, jo kuram gan nav gadījies spraugā starp auto sēdekļiem pazaudēt tādas lietas kā auto vai mājas atslēgas, sīknaudu un pat mobilo telefonu. Iegādājies autos sēdekļa spraugas aizsegus un izvairies no nebeidzamiem nozaudētu priekšmetu meklējumiem šaurajās auto spraugās.

Drošības josta Tavam mājas mīlulim

Visbeidzot esam nonākuši arī līdz aksesuāram, kuru atbilstoši novērtēs tie autovadītāji, kas diezgan bieži dodas ceļā ar kādu no saviem mājas mīluļiem – mājdzīvnieku drošības jostu. Šīs jostiņas vislabāk būs piemērotas tieši suņiem un kaķiem, un pasargās Tavu mīluli no izbīļa un iespējamām traumām strauja manevra vai pat nelaimīgas sadursmes gadījumā. Auto aksesuāri nav domāti vien šoferīša ērtībām – arī mājdzīvnieki ir pelnījuši justies droši un pasargāti.

Izvēlies apdomīgi

Ielāgo, ja esi iecerējis savu automobili papildināt ar vairākiem auto aksesuāriem pēc kārtas, pārliecinies, ka tie patiesi būs noderīgi Tavā ikdienā, lai nepārblīvētu savu automašīnu ar lietām, kas tiek izmantotas vien reizi mēnesī.