Labākais veids, kā nodrošināt auto ilgmūžību – regulāri un rūpīgi to kopt. Lai gan vairums auto īpašnieku koncentrējas uz regulāru auto tehnisko apkopi, svarīga ir arī auto ārējā aizsardzība. Lai nodrošinātu auto ārējo aizsardzību, ieteicams auto regulāri mazgāt un mazliet retāk arī pārklāt auto virsbūvi ar vasku. Papildus tam, ka pēc vaska uzklāšanas auto ir tīrs un spīdīgs, ir vēl daži iemesli, kādēļ ir vērts palutināt savu auto ar virsbūves vaska pārklājumu. 

 

Lūk, dažas auto vaska priekšrocības.

 

 

1. Aizsargā krāsas pārklājumu

Tava auto virsbūve katru dienu ir pakļauta laikapstākļu ietekmei. Dabas parādības, kā saule, lietus, krusa, sniegs, vējs un tādas nepatīkamas lietas kā sāls (ziemā) vai putnu mēsli var pamatīgi sabojāt Tava auto virsbūves krāsas pārklājumu. Krāsas bojājumi parasti rodas oksidācijas procesa dēļ, kas lēni ‘’apēd’’ krāsvielas ķīmiskās vielas, līdz ar to krāsa no virsbūves sāk atdalīties. Tieši šo iemeslu dēļ auto virsbūves krāsa izbalē vai saplaisā. Regulāri uzklājot vaska pārklājumu, auto virsbūvi iespējams pasargāt no kaitīgo elementu iedarbības, nodrošinot krāsas ilglaicību.

 

 

2. Novērš ūdens uzkrāšanos

Vai esi ievērojis, ka pat tad, ja auto pēc mazgāšanas vai lietus nožūst, uz tā vēl joprojām palicis ievērojams daudzums ūdens? Diemžēl vairums auto īpašnieku to neievēro un nemaz nepievērš tam uzmanību. Tomēr pat no vismazākajām un neredzamākajām ūdens lāsēm vajadzētu atbrīvoties pilnībā, jo tad, kad tās sāk iztvaikot, netīrumi, kas bija ūdenī, paliek uz auto virsbūves. Vaska pārklājums iznīcina atlikušās ūdens lāses – tās iztvaiko vai notek. Tā rezultātā uz Tava auto virsbūves neuzkrājas ūdens, pēc tam nepaliek netīrumi un tiek novērsta iespēja, ka pēc lietus vai mazgāšanas tas atkārtosies.

 

 

3. Uzlabo kopējo vērtību

Kad cilvēks nolej pārdot savu auto, pirmais, kas tiek ņemts vērā – auto kopējā pārdošanas vērtība. Profesionāli auto vērtības aprēķinātāji ņem vērā vairākus faktorus, kā nobraukums, salona stāvoklis, servisa ieraksti, kā arī auto virsbūves un krāsas stāvoklis. Ja krāsa ir šķelta, izbalējusi vai tai ir manāmas nolietojuma pazīmes, tas var būtiski samazināt pārdošanas vērtību. Regulārs vaska pārklājums rūpējas par auto vizuālo izskatu, tādējādi nezaudējot auto kopējo vērtību. 

 

 

4. Ietaupa finanses

Diemžēl auto uzturēšana prasa daudz finanses – vizuālais izskats, tehniskais stāvoklis, apdrošināšana. Pamēģini salīdzināt OCTA cenas, un ņem vērā, ka tā ir tikai maza daļa no kopējiem auto izdevumiem. Tomēr tam visam ir lielisks risinājums, ar kura palīdzību var tiešām daudz ietaupīt – auto virsbūves vasks. Ne velti lielākā daļa auto ražotāju iesaka regulāri veikt automašīnas vaskošanu un plānotajā apkopē obligāti iekļaut vaskošanu. Vasks var ievērojami pagarināt virsbūves kalpošanas laiku un samazināt nepieciešamību pārkrāsot transportlīdzekli, lai izvairītos no rūsas bojājumiem. Tādā veidā iespējams izvairīties no lieliem izdevumiem, tā vietā vien apmēram reizi trīs mēnešos samaksājot par vaska pārklājumu. 

 

 

5. Piešķir elegantu spīdumu

Galvenais iemesls, kādēļ auto īpašnieki mēdz izmantot vaska pārklājumu, ir vienkārši, lai piešķirtu savam auto elegantu spīdumu. Mūsdienās auto vasks kļuvis daudz pieejamāks un vieglāk lietojams, nekā tas bija iepriekš. Daudzi uzņēmumi ražo vasku, kura uzklāšanai nepieciešams to vien izsmidzināt uz auto, noslaucīt ar mikrošķiedras lupatiņu un nosusināt. Gan izsmidzināmais, gan tradicionālais vasks ievērojami uzlabo krāsas spīdumu, padarot auto gluži kā jaunu.

 

 

6. Aizsargā pret skrāpējumiem

Vasks, kas paredzēts auto virsbūvei, ir veidots kombinācijā ar karnaubas vaska maisījumu, dabīgām eļļām, bišu vaska un citiem petrolejas destilātiem. Šīs sastāvdaļas nodrošina plānu, caurspīdīgu auto virsbūves aizsargslāni. Mazgājot auto vai nu ar rokām vai auto mazgātuvē, beršanas kustības iespiež virsbūvē nelielas netīrumu daļiņas, tādējādi virsbūve bieži tiek noskrāpēta. Uz auto uzklātais vaska slānis nodrošina, ka šīs netīrumu daļiņas nevis iespiežas pārklājumā, bet gan noslīd no virsbūves, mazinot iespēju, ka auto tiks saskrāpēts.

 

Par auto jārūpējas regulāri, jo tas labākais veids, kā nodrošināt auto ilgmūžību. Tas attiecas ne tikai uz vizuālo un tehnisko stāvokli, bet arī citām formalitātēm, kā piemēram apdrošināšana. Polišu banka piedāvā iegādāties apdrošināšanas polisi izdevīgi, tādēļ izmanto iespēju un apskati savas polises cenu jau tūlīt pat!