Kļūdas pieļauj visi – arī auto ražotāji nav izņēmums. 

 

Sākot ar nelielām kļūmēm, beidzot ar katastrofāliem misēkļiem – turpinājumā desmit vissliktākie auto dizaina trūkumi, kādus esam pieredzējuši. 

 

10 neveiksmīgākie auto modeļi

 

slikts auto dizains

 

Ford Pinto 

Vairums automašīnu ražotas tā, lai nodrošinātu maksimālu pasažieru aizsardzību, bet Ford Pinto veidotājiem bija cita ideja. Konstrukcijas kļūmes dēļ aizmugures trieciens var izraisīt degvielas tvertnes bojājumus, kas var beigties ar visai bēdīgu scenāriju – automašīnas aizdegšanos. 

 

Ford Mustang II 

Kā tas iespējams – Mustangs šajā sarakstā? Jā, taču par laimi jaunākās paaudzes Mustang krietni atšķiras no tā, kāds tas bija agrāk. Un šajā neveiksmē pat īsti nevar vainot Ford, jo, būsim godīgi – vairums septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados ražoto automašīnu dizaina ziņā ir ļoti īpatnējas.

 

Aston Martin Lagond Shooting Brake 

Turpinot ar 70-to un 80 to gadu auto dizaina pērlēm, jāpiemin arī šī  – Aston Martin Lagond Shooting Brake. Īpaši neglītu to padara izstieptā aizmugure – tā tik vien gaida, lai kāds tajā ieskrietu. 

 

Jensen S -V8

Vai esi kādreiz redzējis automašīnu, kura izskatās tā, it kā tās virsbūves paneļi būtu aizgūti no dažādām automašīnām un vienkārši salikti kopā? Tagad varat uz to paskatīties, jo Jensen S-V8 izskatās tieši tā. Tas ir tā, it kā Jensen vienkārši būtu nosūtījis darbinieku uz metāllūžņu noliktavu ar detaļu sarakstu – nenorādot, no kurienes detaļām ir jānāk – un neatkarīgi no tā, ar ko viņš atgriezās, viņi to pieskrūvēja un tā arī tas palika. 

 

Fiat Multipla 

Jā, daudzi cilvēki tieši šo automašīnu uzskata par neglītāko auto, ko jebkad redzējuši. Vienīgā šī automašīnas priekšrocība ir tā, ka tā ir praktiska un gana ērta. Tas arī varētu būt vienīgais izskaidrojums, kādēļ šo auto kāds iegādājas. 

 

Mitsuoka Nouera 

Ļoti iespējams Tu šobrīd centies izrunāt to jocīgo burtu kopumu, kas ir šīs automašīnas nosaukums. Ja to izdodas pateikt veiksmīgi, vari atzinīgi sev uzsist uz pleca! 

Bet vēl sliktāks par šī auto vārdu, ir tā izskats. 

 

Nissan Cube 

Šis ir gadījums, kad auto nosaukums atspoguļo automašīnas dizainu – principā tas ir kubs uz riteņiem. Mazam auto šāds risinājums ir diezgan praktisks, tomēr dīvainā dizaina dēļ šis noteikti nav daudzu autovadītāju sapnis. 

 

Pontiac Aztek 

Neglītāko auto sarakstā ierindojas ar Pontiac Aztek – ASV automašīna ar absolūti nebaudāmu dizainu. Šķiet, ka savu neveiksmi atzina arī pats ražotājs, jo šis auto tika ražots vien dažus gadus. 

 

Ford Taurus 

Vēl viens auto, kas ražošanā bija tikai īsu brīdi, ir Ford Taurus. Tam ir pārāk daudz noapaļotu elementu, kas padara to par vienu no neglītākajiem deviņdesmitajos gados ražotajiem auto. 

 

Nissan Cargo

Šis auto tika ražots lielākoties Japānas tirgum. Lai nu kā, ražotājs ātri vien saprata savu kļūdu, jo Nissan Cargo ražošanā bija vien trīs gadus. Tas arī izsaka visu. 

 

Protams, gaumes mēdz būt dažādas – kas vienam skaisti, otram neglīti, un otrādi.

Lai nu kā, atrodoties ceļu satiksmē, daudz svarīgāka par auto izskatu ir drošība. Der atcerēties, ka OCTA ir obligātā apdrošināšana, kas nepieciešama ikvienam motorizētam transporta līdzeklim, kas piedalās ceļu satiksmē. 

 

Ja vēlies ietaupīt naudu un līdzekļus, izvēlies OCTA polisi internetā! Tāpat tiešsaistē iespējams atrast un noformēt arī KASKO polisi, kas gādās par vēl lielāku drošību.