Mūsdienās ir daudz un dažādi automobiļu ražotāji, kas piedāvā vairākus automašīnu modeļus. Pircējiem atliek vien izvēlēties sev piemērotāko. Tomēr ir vairāki faktori, ko būtu vēlams ņemt vērā, pirms automašīnas iegādes. 

Ir cilvēki, kuriem noteicošais faktors automašīnas iegādē, ir cena. Citiem svarīga ir dzinēja jauda, vēl kādam svarīgs būs aprīkojums. Taču ir arī tādi cilvēki, kuri neatkarīgi no iepriekš minētajiem faktoriem, izvēlas konkrētas markas automobiļus, jo tie sniedz nepieciešamo komfortu, kā arī apmierina visas vēlmes un vajadzības. Vienas no šādām automašīnām noteikti ir Toyota automašīnas. Turklāt tās joprojām ieņem pirmo vietu Baltijā pēc pārdošanas apjomiem. Cilvēki patiešām ir iemīļojuši šīs markas automašīnas un uzticas šim zīmolam. 

Raksta turpinājumā uzzināsi vairāk par šo zīmolu, kā arī par labākajām šī zīmola automašīnu īpašībām.  

 

Toyota veiksmes stāsts

 

auto priekšrocības

 

Pārdošanas apjomi Baltijas valstīs

Toyota ražotajām automašīnām iepriekšējais gads bija ļoti veiksmīgs. 2019. gadā Baltijā tika pārdotas vairāk nekā 13 tūkstoši jaunās automašīnas, kas ir par 1 tūkstoti vairāk nekā gadu iepriekš. Salīdzinot savā starpā visas 3 Baltijas valstis, Lietuvā tika pārdots vislielākais Toyota automašīnu skaits, pēc tam seko Igaunija, un tad – Latvija. 

 

Visā Baltijā kopā Toyota aizņem gandrīz 18% auto tirgus un šis rādītājs salīdzinājumā ar 2018. gadu ir nedaudz palielinājies. Kā atzīst Toyota pārstāvji, tad šis rādītājs ir diezgan iespaidīgs, ja ņem vērā faktu, ka 2019. gada nogalē pārstāja tirgot Toyota Auris un Toyota Avensis modeļus, kas līdz sim ir bijuši ļoti populāri pircēju vidū.

 

 

Populārākie Toyota modeļi

Arī Baltijas valstīs, tāpat kā visā Eiropā, mūsdienās cilvēki dod priekšroku dabai daudz draudzīgākām automašīnām. Vienas no tādām ir Toyota Corolla un RAV4 automašīnas, kas pēdējā gada laikā ir populārākie šī zīmola modeļi. Corolla modelis savu popularitāti ir iemantojis pateicoties saviem 3 virsbūves tipiem, kā arī 2 dažādiem hibrīda-elektro motoriem. Turklāt RAV4 modelis jau vairākus gadus pēc kārtas ir sastopams atpazīstamāko auto starpā. Baltijā no visiem pārdotajiem RAV4 modeļiem aptuveni puse ir hibrīdi.   

 

 

Toyota hibrīdauto

Toyota ir tas uzņēmums, kas piedāvā visplašāko hibrīdauto klāstu, tāpēc, ja cilvēks ir izlēmis iegādāties šādu automašīnu, tad vajadzētu izvēlēties starp šī ražotāja piedāvātajām automašīnām. Faktors, kas ir nodrošinājis labu pirktspēju tieši Toyota hibrīdautomašīnām, ir tas, ka hibrīda baterijai ir 10 gadu garantija. Cilvēki šo faktoru spēj novērtēt, tāpēc arī izvēlas šāda tipa automašīnas. 

Pagājušajā gadā visā Baltijā tika pārdoti vairāk nekā 5 tūkstoši hibrīdautomašīnu. Visvairāk šādu auto tika pārdoti Lietuvā. Arvien augošie rādītāji pierāda to, ka cilvēki vairāk sāk domāt par apkārtējo vidi, tāpēc izvēlas dabai draudzīgākas automašīnas.

Pēdējos gados pieaug tendence – katra otrā pārdotā Toyota automašīna ir hibrīdauto. 20 gadu laikā pavisam kopā Toyota ir pārdevusi vairāk nekā 14 miljonus šādu auto. Šāds rādītājs ir iespaidīgs. Visticamāk, ka pieprasījums pēc šādiem auto arī nākotnē tikai pieaugs.  

 

 

Toyota automašīnu labās īpašības

  • Ekonomisks degvielas patēriņš
  • Komforts
  • Automašīnu ražošanā tiek izmantoti arī otrreiz pārstrādāti materiāli, kas norāda uz to, ka pats uzņēmums domā par dabu un tās aizsardzību
  • Mūsdienīgs automašīnu virsbūves un salona dizains
  • Automašīnās ir iestrādātas mūsdienu tehnoloģijas, piemēram, atpakaļskata kamera, parkošanās sensori, dažādi displeji un citas ērtības
  • Jaudīgums

 

Ir grūti uzskaitīt pilnībā visas šī zīmola automašīnu labās īpašības, jo to ir ļoti daudz. Katrs jaunais modelis sevī ietver vēl labākas un iepriekš nebijušas īpašības. Taču jāņem vērā, ka ikviena Toyota automašīna ir laba, un tā spēj apmierināt pircēja vēlmes un vajadzības. 

 

Ja arī Tu šobrīd esi jaunas automašīnas meklējumos, tad apsver domu iegādāties kādu no Toyota automašīnām. Tās patiešām ir uzticamas un cilvēki arvien vairāk tās iegādājas savā īpašumā. Noteikti atceries arī par OCTA vai KASKO apdrošināšanu, kad jaunais spēkrats būs iegādāts.