Tāpat kā pastāv piemērotākais brīdis, lai iegādātos auto, pastāv arī piemērotākais brīdis, lai to pārdotu. Daudzi šo brīdi diemžēl palaiž garām, zaudējot pamatīgu summu no auto patiesās vērtības.

Lai zinātu, kad pienāk piemērotākais brīdis, jāizvērtē vairāki svarīgi faktori, kas ietekmē pircējus un to izvēli. Lai Tu šo brīdi nepalaistu garām, esam apkopojuši vairākus svarīgus faktorus.

 

Faktori, kas jāņem vērā, pārdodot savu auto

 

pārdot auto

 

Lolots un kopts auto

Daudziem pircējiem nav svarīgas jaunākās funkcijas, taču tas, lai auto būtu kopts un labā tehniskā stāvoklī. Bez problēmām īstajā brīdī pārdot auto var vien tie, kas nepārtraukti rūpējušies par sava auto vizuālo stāvokli, regulāri veikuši apkopi un detaļas vienmēr mainījuši pie sertificētiem meistariem. Ja gaidot piemērotāko brīdi vēlies nodrošināties pret negadījumiem, kasko kalkulators Tev palīdzēs! Ja līdz pat pārdošanas brīdim Tavs auto būs izcilā stāvoklī, pastāv iespēja pārdot auto par tādu pašu summu, par kādu esi to iegādājies.

 

Nobraukums

Iegādājoties auto, pircējs pievērš uzmanību vairākiem faktoriem, taču viens no svarīgākajiem ir reālais auto nobraukums. Parasti automašīnām apmēram ik pēc 25,000 nobrauktiem kilometriem jāveic pilnā apkope, un neviens pircējs nevēlas iegādāties auto, ja zina, ka šī apkope būs jāveic uzreiz. Sagaidi mirkli, kad salīdzinoši nesen esi veicis apkopi un individuālais nobraukums nav pārāk liels – tas noteikti piesaistīs pircēju. 

Vari rīkoties arī pretēji – zinot, ka nobraukums ir liels un drīz jāveic vispārējā apkope, samazini auto pārdošanas cenu. Tas atmaksāsies, jo Tev nevajadzēs veikt apkopi, taču pircējs, ieraudzījis zemāku cenu, noteikti būs ieinteresēts.

 

Auto ražošanas gads

Pat tad, ja savam auto nesen esi iegādājies jaunu octa, uzlicis jaunas riepas, tam ir ideāls tehniskais stāvoklis vai tiešām mazs nobraukums, noteicošais rādītājs daudzu pircēju acīs ir arī auto ražošanas gads. Pat viena gada starpība starp automašīnām var novest pie reālas vērtības samazināšanās, un tas var notikt pat tad, ja automašīnām ir vienāds nobraukums. Ja vēlies pārdot savu auto, dari to vēl pirms iznāk nākamais, uzlabotais Tava auto modelis. Līdz ar to augs cilvēku vēlmes un ambīcijas, un Tavs auto tām vairs nebūs atbilstošs, jo tiks uztverts kā novecojis modelis.

 

Laika posms

Ja vēlies pārdot savu auto, noteikti sagaidi pavasari. Vairāki pārdošanas eksperti uzskata, ka cilvēki iegādājas automašīnas laika posmā no marta līdz augustam jeb siltajā laika posmā. To ietekmē tas, ka siltā laikā cilvēki domā par ceļošanu vai atpūtu, kas iespējama vien ar personīgā auto palīdzību – tad cilvēkiem pirmajā vietā ir komforts, kā rezultātā tiek apsvērta doma iegādāties jaunu auto. Ir pagājuši arī lielie Ziemassvētku tēriņi, cilvēki ir atguvuši pārmaksātos nodokļus, un ir vairāk brīvo līdzekļu jauna auto iegādei. 

Tomēr atsevišķi auto šajā ziņā ir izņēmums. Ja vēlaties pārdot ļoti jaudīgu transportlīdzekli, kas aprīkots ar tādu funkciju kā krēslu apsilde, tad piemērotākais brīdis ir rudens un ziemas mēneši. Aukstajos mēnešos cilvēki par jauna auto iegādi domā mazāk, taču bieži vien tas, ka auto neatbilst sniegotiem un apledojušiem ceļiem, kā arī tam nav apsildes, ir noteicošais faktors galīgā lēmuma pieņemšanā. 

 

 

Ja arī Tu šobrīd gaidi piemērotāko brīdi sava auto pārdošanai, apdrošinies priekšdienām – iegādājies kasko, lai īstajā brīdī bez jebkādām problēmām vari pārdot savu auto, nezaudējot ne centu no tā vērtības!