Ikviens jaunietis noteikti gaida brīdi, kad būs sasniegta pilngadība un varēs iegūt autovadītāja apliecību. Līdz ar autovadītāja apliecības iegūšanu, rodas vēlme pēc savas pirmās automašīnas. Tā kā automašīnas iegāde ir ļoti nopietns pirkums, tad to noteikti nevajadzētu sasteigt. Rūpīgi jāapdomā viss par un ap tās iegādi, un tikai tad jāsper svarīgais solis.

Taču ne jau tikai pirmā automašīnas iegāde ir svarīga. Arī otrās vai piektās automašīnas iegāde ir svarīga. Ne vienmēr šāda pirkuma izdarīšana ir viegla, tāpēc raksta turpinājumā Tu uzzināsi 6 padomus, kas noderēs Tev kā automašīnas pircējam.

  1. Vēlamais budžets

Kā jau zināms, tad budžets ir pats svarīgākais mašīnas iegādē. Ja nebūs naudas līdzekļu, tad pie kārotā spēkrata nemaz netikt. Budžets nosaka arī to, kādas ir pircēja iespējas. No budžeta atkarīgs tas, kādu automašīnu var atļauties. Protams, lielākā daļa cilvēku noteikti vēlētos pēc iespējas labāku un skaistāku auto savā īpašumā, taču ne visiem finanses to atļauj. Tāpēc pirms auto iegādes noteikti ir jānosaka summa, kādu esi gatavs un vari maksāt par automašīnu. Taču atceries, ka būs nepieciešamas papildus izmaksas, piemēram, tehniskā apskate, ja tās nav vai drīzumā beigsies, OCTA apdrošināšana, kā arī noteikti būs nepieciešami kādi sīki remontdarbi. Jaunai mašīnai tas, protams, nebūs vajadzīgs, taču, ja būsi nolēmis iegādāties lietotu automašīnu, tad noteikti vajadzētu to aizvest uz servisu, lai pārliecinātos, ka auto ir drošs braukšanai.

  1. Automašīnas lietotāji

Ja šobrīd esi viens, tad Tev nevajag iegādāties lielu auto, bet gan mazāku un ekonomiskāku. Savukārt, ja esi izveidojis jau ģimeni, tad Tev noteikti ir nepieciešams ģimenes auto, tāds, lai tajā varētu viegli iekāpt gan bērni, gan paši, kā arī, lai auto viegli varētu ielikt ratus un citas bērniem nepieciešamās lietas.

  1. Aprīkojums

Mūsdienās ir pieejamas automašīnas ar patiešām iespaidīgiem aprīkojumiem. Taču, kā zināms, tad katrs mazākais aprīkojums maksā. Jo labāk aprīkotu auto vēlēsies, jo dārgāks tas būs. Pirms iegādājies auto, padomā, ar kādām ekstrām Tu vēlies savu auto. Ja Tev ir vajadzīgs tikai minimāls aprīkojums, tad nav vērts iegādāties auto ar daudz lielāku aprīkojumu, jo tas uzreiz sadārdzinās kopējo pirkumu. Taču šis viss ir atkarīgs arī no Tavām finansēm. Ja vēlies un vari atļauties pēc iespējas labāku auto, tad tādu arī pērc.

  1. Auto lietošanas biežums

Ja Tev ikdienā ir jāmēro pavisam neliels attālums uz darbu vai arī, ja auto neizmanto katru dienu, tad noteikti vari atļauties daudz jaudīgāku auto ar lielāku motoru. Taču, ja ikdienā Tev nepieciešams mērot samērā lielus attālumus, tad izvēlies tādu auto, kas ir ekonomisks.

  1. Jauns vai lietots auto

Droši vien, ka lielākā daļa cilvēku šaubās, kādu auto pirkt – jaunu vai lietotu. Jaunam auto ir vairāki plusi, piemēram, tam ir garantija, nav slēptu defektu, kā arī ir drošības sajūta, ka auto viss ir kārtībā. Taču jauns auto ir dārgs un ne visiem tas ir pa kabatai. Tas, kādu auto pirkt, atkarīgs tikai no Tevis paša un Tavām finansēm.

  1. Atsauksmes

Pirms iegādāties auto, noteikti noskaidro, kādas ir citu lietotāju atsauksmes par konkrēto auto modeli. Ja pats neesi lietpratējs auto lietās, tad ņem līdzi kādu zinošu cilvēku un viņš Tev noteikti palīdzēs izvēlēties atbilstošāko auto.