Svētku laikā īpaši piedomājam pie tā, kā iepriecināt sev tuvos un mīļos. Kā lieliska dāvana vecākiem nereti tiek izvēlēts kāds kopīgs ceļojums vai aviobiļetes uz ārvalstīm.

Par interesantākajiem galamērķiem mierīgai atpūtai arī pastāstīsim raksta turpinājumā.

 

 5 pievilcīgi ceļojuma galamēŗķi

 

Maroka

Tiem, kam patīk pagozēties saules staros un izbaudīt eksotiku, Maroka būs īstā izvēle. Šo galamērķi visbiežāk izvēlas ģimenes ar bērniem un seniori, jo mierīgais dzīves ritums un siltais klimats ir īpaši piemērots ģimeniskai atpūtai. No Eiropas Savienības valsīm Maroka ir viegli sasniedzama, jo turp dodas vairākas zemo cenu lidsabiedrības, turklāt arī uzturēšanās un ēdināšanas pakalpojumi Marokā izmaksā daudz mazāk kā citviet. Tā, piemēram, autentisku tradicionālo maltīti Marokā iespējams nobaidīt vien par pāris eiro, bet ikdienas izdevumiem šajā Āfrikas valstī pietiks vien ar 20 – 30 eiro.

Maroka ir slavena arī ar saviem ādas un keramikas izstrādājumiem, un zemo cenu dēļ šī valsts ir viens no polulārākajiem galamērķiem, kurā iespējams ne tikai labi atpūsties, bet arī izdevīgi iepirkties.

 

Čehija

 

čehija

 

Pateicoties unikālajai arhitektūrai Prāga iekļauta UNESCO mantojuma sarakstā. Vēsturiski unikāla noskaņa valda ikkatrā vecpilsētas ieliņā, tāpēc šis galamērķis ir ļoti piemērots ceļotājiem, kas dod priekšroku mierīgai kultūras pasākumu un unikālas arhitektūras baudīšanai. Čehija ir slavena ar savu trdicionālo alu un virtuvi, tādēļ mierīgu maltīti par izdevīgam cenām tur var izbaudīt jebkurā krodziņā. Savukārt tiem, kas vēlas uzlabot veselību un izbaudīt visplašāko ūdens procedūru klāstu, piemērota būs Čehijas kūrortpilsētiņa Karlovi Vari.

 

Ungārija

Ungārijas galvaspilsēta Budapešta priecēs ne tikai ar krāšņo arhitektūru, bet arī plašo muzeju un kultūras pasākumu klāstu. Šo galamērķi nereti izvēlas ģimenes kopīgiem izbraucieniem, jo šajā pilsētā ikkatrs ģimenes loceklis var atrast kaut ko sev piemērotu. Budapeštā ir ļoti intensīva naktsdzīve, tāpēc turp droši var doties arī jaunieši, bet mierīgas atpūtas cienītājiem patiks neskaitāmie termālie baseini, kas piedāvā visdažādākās veselības uzlabošanas programmas. 

 

Slovēnija

 

slovēnija

 

Slovēnijas galvaspilsēta Ļubļana ir slavena ar neskaitāmajiem, romantiskajiem tiltiņiem, krāšņo vecpilsētu un katedrāli. Gar upi omulīgi izvietojušies visdažādākie krodziņi, restorāni un saldumu veikali, kas aicina nobaudīt tradicionālo virtuvi un baudīt krāšņo ainavu. Slovēnija būs īpaši piemērota tiem, kam tuva daba un krāšņas ainavas. Elpu aizraujošus dabas skatus Slovēnijā varēs redzēt Sočas krastos, apmeklējot pazemes alas, aplūkojot senatnīgas pilis un augstus, piesnigušus kalnus. Kā jau pirms jebkura ceļojuma, arī dodoties šķietami netālā pārbraucienā, jāpārliecinās par to, ka ir noformēta atbilstošākā ceļojuma apdrošināšana, lai nodrošinātu sevi un tuviniekus neparedzētās situācijās.

 

Igaunija

Jaukus brīžus kopīgam ceļojumam var sagādāt arī tuvējo kaimiņvalstu apceļošana. Turklāt, lai sasniegtu galamērķi nav jāizmanto lidsabiedrību pakalpojumi, tas vienkārši sasniedzams arī ar ģimenes auto. Noteikti ieteicams apmeklēt Peipusa ezeru, kas ir lielākais Igaunijā un var lepoties ar krāšņām dabas ainavām. Igaunija ir slavena ne tikai ar senatnīgu vecpilsētu, bet arī neskaitāmām salām, tāpēc noteikti ir vērts kādu no tām iekļaut sava ceļojuma maršrutā. Jaukus brīžus sagādās arī slavenāko zvejnieku ciematiņu apmeklēšana un uzkāpšana kādā no Igaunijā augstākajiem skatu torņiem – Tehvandi vai Harimee.

 

Atceries!

Protams, kā jebkuram ceļojumam arī tuvējo kaimiņvalstu apceļošanai iepriekš rūpīgi jāsagatavojas, jāpārliecinās par automašīnas tehnisko stāvokli, lai ceļā nepārsteigtu negaidīti starpgadījumi. Īpaša uzmanība jāpievērš octa polises derīguma termiņam un, ja tas nepieciešams, jāpagarina tās termiņš. Lētas octas polises iespējams noformēt, apmeklējot polisubanka.lv, kur varēsi izvēlēties savam maciņam atbilstošāko polisi.