Lai arī, iekārtojot mājokli, komforts ir ļoti svarīgs, tomēr ar to vien nepietiek. Mājoklim vajadzētu būt arī modernam, lai tas pozitīvā veidā atspoguļotu tā īpašnieka personību, un tajā būtu patīkami un mājīgi, atgriežoties gan pēc garas darba dienas, gan svētku reizēs.  Vienkāršākais veids, kā šo efektu panākt, ir dažādu mūsdienīgu elementu izvietošana visā mājā.

Turpinājumā daži ieteikumi, ko vari izmantot, lai iekārtotu mūsdienīgu mājokli. 

 

Mūsdienīga mājokļa pamatprincipi

 

Modernas mēbeles

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā padarīt mājokli skaistu, ir izvēlēties piemērotas mēbeles. Šobrīd, kad mēbeļu piedāvājums ir tik daudzveidīgs, tas arī nav tik sarežģīts uzdevums. Turklāt, izvēloties šādu stratēģiju, nav jātērē daudz laika perfekta interjera plānošanai – pietiks ar to, ka izvēlēsies sev tīkamas mēbeles. 

 

Mazāk ir vairāk

Nianse, par kuru daudzi aizmirst, plānojot telpas iekārtojumu – tajā jāatstāj pietiekami daudz vietas, lai brīvi varētu pārvietoties. Piepildot telpu ar mēbelēm un neatstājot nevienu brīvu vietu, Tu radīsi neērtības sev un citiem, turklāt telpas iekārtojums būs nevis moderns, bet drīzāk nomācošs. 

 

Sienas dekori

Vēl viens veids, kā padarīt mājokli modernāku, ir to papildināt ar skaistiem sienas dekoriem. Šim nolūkam lieliski noder ne tikai gleznas un fotogrāfijas, bet arī gaumīgi sienas gleznojumi un citi elementi, kas telpai piešķir oriģinālu un stilīgu efektu.

 

Sienu flīzes 

Tādās telpās kā vannas istaba vai virtuve lielisks risinājums ir sienu flīzes. Šāda tipa flīzes pieejamas dažādos dizainos un krāsās, tādēļ ikviens var atrast savām vajadzībām piemērotāko risinājumu. 

 

Stilīgi plaukti 

Plaukti un citas vietas mantu glabāšanai ir būtiska ikviena mājokļa sastāvdaļa. Taču tos modernizējot, vari iegūt pārsteidzošu telpas papildinājumu. Arī te izvēles iespējas ir plašas – sākot no aktuālākā dizaina, beidzot ar nestandarta risinājumiem gan materiālu, gan plauktu izkārtojuma ziņā. 

 

Apgaismojums 

Domājot par mūsdienīgu mājokļa iekārtojumu, liela nozīme ir arī apgaismojuma izvēlei. Novietojot apgaismes ķermeņus netālu no objektiem, kurus vēlies izcelt, redzamība būs labāka un arī objektu īpašības izcelsies vēl vairāk. Lielākam efektam var izvēlēties arī oriģinālāka dizaina apgaismes ķermeņus. 

 

Gultas izvēle 

Svarīgs elements ikvienā mājoklī, protams, ir gulta. Bieži vien gultas izvēle ir klišejiska – tiek izvēlēts kāds no standarta risinājumiem. Tomēr, ja vēlies modernāku guļamistabas iekārtojumu, vari izvēlēties arī kaut ko drosmīgāku, piemēram, platformas veida gultas karkasu, kas mājoklim piešķirs personiskāku noskaņu. 

 

Zaļā zona 

Ja Tava mājokļa ārpusē nav pietiekami daudz vietas dārza ierīkošanai, īsteno šo ieceri iekšpusē. Nelielas zaļās zonas iekārtošana kādā telpā, piemēram, dzīvojamā istabā, piešķirs tai stilīgu izskatu. Internetā un interjera dizaina žurnālos atradīsi daudz ideju un padomu skaista iekštelpu dārza iekārtošanai. 

 

Drošība

Mūsdienīgs mājoklis ir ne vien tas, kas ir stilīgi iekārtots, bet arī tas, kas ir apdrošināts. Ja būsi veltījis pietiekami daudz laika un līdzekļu, lai iekārtotu savu mājokli tādu, kādu vēlies, Tu noteikti vēlēsies parūpēties, ka tas ir drošībā. Mājokļa apdrošināšana ir labākais veids, kā par to parūpēties. Atkarībā no izvēlētas polises un risku seguma, apdrošināšana segs tos izdevumus, kas radušies plūdu, ugunsgrēka, dabas stihiju un citu postījumu rezultātā. Mājoklis var tikt apdrošināts arī pret citu personu ļaunprātīgu rīcību. 

 

Mājoklis – tas ir kas vairāk par mantu glabātuvi un telpu, kur pārnakšņot. Tā ir vieta, kur uzkrāt spēkus, patverties un gūt nepieciešamo atbalstu. Parūpējies par savu māju, izvēloties tai atbilstošu iekārtojumu un apdrošināšanu.