Kia XCEED ir pārsteidzis pasauli ar savu dizainu un parametriem, neilgi pēc iznākšanas saņemot apbalvojumu kā labākā pilsētas automašīna konkursā “Women’s World Car of the Year”. Šis praktiskais pilsētas krosovers apvieno sportisku izskatu un SUV stilu, piesaista ar praktisku un interjeru, un braukšanas ziņā līdzinās hečbekam. 

Par to, kas vēl raksturo šo daudzpusīgo automobili, lasi turpinājumā.

 

Ar ko ir īpašs XCEED?

 

auto uzlabojumi

 

Šis auto pievienojās Kia modeļu grupai kopā ar klasisko hečbeku Ceed, praktisko Ceed Sportswagon un mazāk praktisko ProCeed – visi no tiem pieejami ar iespaidīgām dzinēju opcijām, sākot ar ekonomisko dīzeli un beidzot ar modernajiem benzīna turbo dzinējiem.

XCeed ir “zelta vidusceļš” starp Kia Ceed un Kia Sportage (vienlaikus arī starp Stonic un Sportage modeļiem). XCeed patiks tiem, kuriem Ceed šķiet pārāk vienkāršs, bet Sportage – pārāk masīvs. 

 

Jaudīgi dzinēji

Kia XCeed modeļiem pieejami turbo dzinēji ar atšķirīgām jaudām, lai katrs pircējs varētu izvēlēties savām vajadzībām un vēlmēm atbilstošāko. Tāpat tiek prognozēts, ka tuvākajā nākotnē būs pieejami arī XCeed modeļi ar uzlādes iespējām – elektriskie dzinēji, kas rada nelielu emisiju daudzumu, turklāt plānots laist klajā gan uzlādējamos hibrīdus, gan arī 48V daļējos hibrīdus.

Dīzeļdzinēju klāstā pieejami Smartstream modeļi, kas izceļas ne tikai ar īpaši ekonomisku darbību, bet arī augstu kvalitāti un tīrību. Piedāvājumā ir modeļi ar 1,6 litru dzinēja tilpumu, kas apvienots ar 115 vai 136 zirgspēkiem (Zs).

Kas attiecas uz benzīna turbo dzinējiem, Kia XCeed ir pieejami trīs to veidi, kuros iestrādāta arī tiešās iesmidzināšanas sistēma. Gan XCeed, gan arī ProCeed GT un Ceed GT modeļi papildināti ar īpaši jaudīgo 1,6 litru tilpuma dzinēju. Tam ir 265 Nm un iespaidīgs 204 Zs jauda. Pārējiem diviem dzinējiem raksturīgi sekojoši parametri – četru cilindru benzīna turbo dzinējs (ietilpība – 1,4 l) ar 242 Nm griezes momentu un 140 zirgspēkiem, kā arī trīs cilindru dzinējs (ietilpība – 1,0 l) ar 172 Nm griezes momentu un 120 Zs. 

Teju visus iepriekš minētos benzīna dzinējus (izņemot pēdējo) var savienot ar 6 ātrumu manuālo vai 7 ātrumu dubultā sajūga ātrumkārbu. Savukārt modeļiem ar 1,0 l tilpuma dzinēju pieejama 6 ātrumu manuālā ātrumkārba.

 

Braukšanas pieredze – ko piedāvā XCeed?

 

braukšanas pieredze

 

Viena no interesantākajām XCeed īpašībām ir tā, ka šis auto savā ziņā līdzinās SUV. Kia ir izdevies izveidot modeli, kas pēc izskata atgādina apvidus auto, bet vienlaikus nodrošina klasiska hečbeka braukšanas pieredzi. Tas iespējams tādēļ, ka šo auto modeli var uzskatīt par parastu hečbeku, par spīti tam, ka auto ir par aptuveni 5 cm garāks, nekā klasiskais Ceed. Iesēžoties XCeed, jutīsi, ka tas ir augstāks un nodrošina labāku redzamību, turklāt vienlaikus tiek piedāvāta iespēja arī noregulēt šofera sēdekļa augstumu.

Salīdzinot ar klasiskajiem Ceed modeļiem, XCeed balstiekārta ir labāka, un tā spēj nodrošināt lielisku līdzsvaru starp efektīvu kontroli un stingrību līkumos un elastīgu pārvietošanos pa nelīdzenu ceļu, neradot diskomfortu mašīnā esošajiem pasažieriem.

 

Automašīnas salons – ar ko tas atšķiras no citiem Kia Ceed modeļiem?

Salīdzinot ar ierastajiem Ceed automašīnu modeļu paneļiem, pirmā izlaiduma XCeed panelis ir padarīts pievilcīgāks, izmantojot kvalitatīvākus materiālus un elegantākas detaļas. Tāpat auto ietver lielu bagāžas nodalījumu (lielāku, nekā hečbekam). Auto aizmugurējos sēdekļos ērti jutīsies gan bērni, gan pieaugušie. Īpaši jāuzteic sēdekļi, kas veidoti lieliskā kvalitātē un dizainā. Uzmanību piesaista arī modernais digitālais kontroles panelis un ekrāns – tas ļauj ērti lietot un pārskatīt visas nepieciešamās darbības. Arī par funkciju klāstu jāsūdzas nav.

Tā kā arī standarta Kia Ceed hečbeks ir ļoti laba ģimenes mašīna, nav šaubu, ka arī tās “radinieks” – XCeed nodrošina augsta līmeņa kvalitāti un lielisku braukšanas pieredzi. Ne velti šis modelis ir paspējis saņemt prestižo apbalvojumu, kā labākais pilsētas auto.

Neatkarīgi no tā, kuru auto modeli izvēlies, atceries par to atbilstoši rūpēties – maini nolietojušās detaļas un atjauno nepieciešamo šķidrumu rezerves, izvēlies kvalitatīvas riepas un, protams, iegādājies obligāto auto apdrošināšanu.